Öttusa: meleg égövi táborban készül a válogatott

MTI/B. D. K.MTI/B. D. K.
Vágólapra másolva!
2021.02.12. 12:14
Címkék
Meleg égövi edzőtáborban, Gran Canarián készül az idény első versenyére, a február végi, budapesti nemzetközi fedett pályás viadalra, illetve az azt követő feladatokra a férfi és női öttusa-válogatott öt-öt tagja.

Martinek János, a férfiak szövetségi kapitánya az MTI-nek telefonon elmondta, hogy az olimpiai kvótás, világbajnok Demeter Bence, valamint a szintén világbajnok Kasza Róbert nem tartott a csapattal, ők klubjukban edzenek.

„Az edzőtáborban az úszás és a futás a hangsúlyos, amire az itteni 20-21 fokos meleg ideális, különösen, ha az otthoni hidegre gondolunk. Vívásra és lövészetre is van lehetőség, egyedül a lovaglás hiányzik a programból, helyette erősítő és más tornatermi gyakorlatokat tudunk végezni a szállodában és a vívóteremben lévő gépeken” – mondta. Hozzátette, a versenyzőknek már nagyon hiányzott a régi, megszokott életritmusuk, és mivel legutóbb egy éve utaztak nemzetközi versenyre, magát a repülést is nagyon várták.

Ezt a gondolatot folytatta Kállai Ákos, a nők szövetségi kapitánya, aki kiemelte, hogy az otthoni „bezártság” után a versenyzőknek szükségük volt új ingerekre.

„Nagy kiváltság, hogy amikor otthon hideg van, mi meleg helyen tudunk edzeni, érdemi munkát végezni. Természetesen az itteni protokollnak megfelelően betartjuk a szabályokat, maszkban járunk, figyelünk a távolságtartásra. Az egyedüli távolabbi edzéshelyszínre, az atlétikai pályára kisbusszal megyünk, és még a kocsiban is rajtunk van a maszk, nehogy baj legyen” – hangsúlyozta.

A tíznapos meleg égövi edzőtáborozáson Alekszejev Tamara, Kovács Sarolta, Guzi Blanka, Réti Kamilla, Simon Sarolta, Marosi Ádám, Szép Balázs, Regős Gergely, Bereczki Richard és Salga Gergő vesz részt.

A nemzetközi fedett pályás verseny február 27-től március 2-ig tart a magyar fővárosban, majd három hétre rá, budapesti rajttal kezdődik a világkupa-sorozat, melyen pontokat lehet szerezni az olimpiai kvalifikációs ranglistára.

A magyarok közül eddig Demeter Bence mellett Kovács Sarolta rendelkezik tokiói kvótával.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik