Olimpia: 80 millió forinttal támogatja a Szerencsejáték Zrt. a MOB-ot

Cz. Á.Cz. Á.
Vágólapra másolva!
2023.02.08. 17:17
null
Mager Andrea (balra) és Gyulay Zsolt számoltak be a támogatásról (Fotó: Földi Imre)
Gyulay Zsolt szerint a párizsi olimpia költségei még az inflációs hatással együtt is alacsonyabbak lesznek, mint a legutóbbi játékoké voltak.

 

Budapest legendás cukrászdájában, a Vörösmarty téri Gerbaud-ban jelentette be Mager Andrea, a Szerencsejáték Zrt. vezérigazgatója és Gyulay Zsolt, a Magyar Olimpiai Bizottság első embere, hogy a társaság 2023-tól partnerségi együttműködésre lép a MOB-bal, ennek keretében 80 millió forinttal támogatja a Magyar Olimpiai Csapat felkészülését.

Sportolók, sportvezetők is képviseltették magukat, hiszen Szilágyi Áron háromszoros olimpiai és kétszeres világbajnok kardvívó, Olasz Anna világ- és Európa-bajnoki ezüstérmes hosszútávúszó és Madaras Norbert korábbi kétszeres olimpiai és kétszeres világbajnok vízilabdázó, a Magyar Vízilabda-szövetség elnöke is részt vett a sajtótájékoztatón. A hozzájárulás egyébként nem csupán a nyári olimpiát érinti – a téli és nyári Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválra, az Európai Játékokra, valamint az Indonéziában megrendezendő World Beach Gamesen való felkészülésre is kiterjed.

„Az ötkarikás mozgalom a világversenyek csúcsa, a piros-fehér-zöldnek pedig mégiscsak van egy speciális ereje, amit mindenki érez, és egy ilyen érzést támogatni minden cég életében kiemelkedő lehetőség. Mi magyarok ráadásul különösen szeretjük az olimpiákat, az olimpikonjainkat, és nagyszerű rendre az éremtáblázat legjobb tíz országa között végezni. Amikor tehát a Szerencsejáték Zrt. ezzel az összeggel segíti a sportolókat, akkor ezt az érzést, hangulatot, eszmét támogatja”– mondta Mager Andrea, a Szerencsejáték Zrt. vezérigazgatója.

„Nehéz megmondani, hogy ez a 80 millió forint egy olimpiára való felkészülésnek mekkora részét teszi ki, de ennél az összegnél jóval többet fordítunk adott esetben a küldöttség utazására egy alkalommal. A párizsi játékok jóval alacsonyabb költségű lesz, mint volt 2021-es tokiói, de az például nem könnyíti meg a dolgunkat, hogy 2024-ben is érvényben marad az a szabály, miszerint, aki a saját versenyeivel végzett, annak három napon belül el kell hagynia az olimpiai falut. Ez mind logisztikai, mind költségvetési szempontból megnehezíti a dolgunkat” – mondta Gyulay Zsolt a Nemzeti Sportnak.

A nemzeti lottótársaság és az ötkarikás mozgalom kapcsolata közel sem új keletű: 1947-ben indult Magyarországon a Totó, a Szerencsejáték Zrt. legrégebbi terméke, éppen a magyar sportolók 1948-as londoni olimpiára való kijutásának segítése érdekében.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik