CS. B. 2021.10.20 20:42 Frissítve: 2021.10.20 23:08

MOB: hat új taggal bővült az Olimpiai Bajnokok Klubja – galéria

Új tagokkal bővült a Magyar Olimpiai Bajnokok Klubja, miután a nyári, tokiói játékokon hat olyan sportoló lett ötkarikás bajnok, aki korábban még nem büszkélkedhetett a győzelemmel járó címmel – közölte az MTI.

 

négy kajakozó, Kopasz Bálint, Tótka Sándor, Kárász Anna és Bodonyi Dóra, valamint a birkózó Lőrincz Tamás és az úszó Milák Kristóf lett az elit társaság tagja (Fotó: Tumbász Hédi)
 Hat új taggal bővült az Olimpiai Bajnokok Klubja – A FOTÓRA KATTINTVA GALÉRIA ÉRHETŐ EL! (Fotó: Tumbász Hédi)

 

A beiktatási ceremóniát szerdán tartották Budapesten, a Stopper rendezvényhajón: négy kajakozó, Kopasz Bálint, Tótka Sándor, Kárász Anna és Bodonyi Dóra, valamint a birkózó Lőrincz Tamás és az úszó Milák Kristóf lett az elit társaság tagja.

A Magyar Olimpiai Bajnokok Klubjának nyáron megválasztott új elnöke, az öttusában olimpiai bajnok Fábián László üdvözlő beszédében kiemelte, hogy több mint 50 bajnoktárs fogadta el a meghívásukat. Külön köszöntötte a családtagokat, a klubokat, a szövetségeket, akik nagyban hozzájárultak a sportolók sikeréhez.

Szabó Tünde sportért felelős államtitkár úgy fogalmazott: sokféle elitklub létezik a világban, de talán ez a legkülönlegesebb, mert ide az olimpiai bajnoki cím a belépő.

„A bajnokok példát mutatnak. Magyarországon immár tizenegy éve stratégiai ágazat a sport, s az elsődleges cél nem a minél több aranyérem, hanem az, hogy a jövő generációinak tagjai közül minél többen sportoljanak. Legendák, hősök és példaképek vagytok, akik miatt sokan kezdenek el sportolni” – fogalmazott köszöntőjében a politikus, aki gratulált az új bajnokoknak a sikerekhez.

Schmitt Pál, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) tiszteletbeli elnöke, maga is olimpiai aranyérmes, felhívta a versenyzők figyelmét arra, hogy egy bajnoknak mindig bajnoknak kell maradnia.

„Ez most a ti napotok, a ti időszakotok, de a legfontosabb, hogy a későbbiekben is méltósággal viseljétek az irántatok való érdeklődést és viselkedésetekkel példát mutassatok” – mondta.

Kulcsár Krisztián, a MOB elnöke úgy fogalmazott, bár a szervezet célja a minél eredményesebb szereplés, ez csak egy eszköz az olimpizmus népszerűsítésére.

„És ez a bajnokok nélkül nem lenne lehetséges. Hasonló folytatást kívánok!” – mondta.

Sákovicsné Dömölky Lídia olimpiai bajnok és világbajnok tőröző is köszöntötte az új tagokat, felidézte a nehézségeket, amelyekkel meg kellett küzdeniük és az idősebb bajnoktársak nevében felajánlotta a segítségüket, ha arra szükség lenne.

A hat új bajnokot az ünnepség végén a színpadra szólították, megkapták díszes „diplomájukat", Bodonyi Dóra és Lőrincz Tamás pedig felkötötte a tokiói emlékszalagot az olimpiai zászlóra.

2021.12.07 18:39:57

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

Sárosi Tibor várandós felesége a napokban hunyt el, így a sportember egyedül maradt az ikerbabákkal.

2021.12.07 18:09:08

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

Egy háromgyermekes édesanya, Milovics Mónika velencei háza majdnem porig égett.

2021.12.06 12:03:15

Egyéb egyéni NEDELYKOV TAMÁS

Hat éve világgá ment, Female Yeti néven indított blogot, a Manaszlu szeptemberi megmászása közben egy serpának köszönhette az életét.