MOB: Bartha Csaba lett a szervezet új sportigazgatója

MTI/R. P.MTI/R. P.
Vágólapra másolva!
2022.04.01. 14:05
null
Bartha Csaba az új sportigazgató a MOB-nál (Fotó: Huszár Gábor/Kisalföld)
Bartha Csaba sportigazgatóként tért vissza a Magyar Olimpiai Bizottsághoz (MOB) – számolt be a hírről az MTI.

 

A MOB honlapjának beszámolója emlékeztet, hogy a korábbi sportigazgató, Fábián László péntektől (mától) főtitkárként tevékenykedik, az utódja Bartha lett, aki 2012-től a szervezet sportigazgató-helyettese, 2016 őszétől 2017 májusáig főtitkára volt. A magyar küldöttséggel részt vett három olimpián, egy Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválon, két ifjúsági olimpián és egy Európai Játékokon.

Bartha tevékenykedett már a Debreceni VSC labdarúgócsapatának sportigazgatójaként, az Újpest FC ügyvezetőjeként, a Győri Audi ETO KC női kézilabdaklub elnökeként, hosszabb ideje a Testnevelési Egyetem oktatója, 2015-től az Edzéselmélet és Módszertani Kutató Központ igazgatója.

„Bartha Csaba nagyon felkészült szakember, nagy tapasztalata van a magyar sport, a szövetségi működés és az olimpiai mozgalom terén egyaránt. Maximális bizalommal vagyok iránta” – mondta Fábián László, olimpiai bajnok öttusázó.

A MOB elnöksége – a január 29-én elnökké választott Gyulay Zsolt vezetésével – március 9-én döntött arról, hogy április elsejétől a sportigazgatói posztot betöltő Fábián László lesz a főtitkár.

(MTI)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik