Csupasport: keresztszalag-szakadása után újra futhat a táncművész

Vágólapra másolva!
2021.12.06. 17:52
Címkék
Széphalmi Júlia nyáron egy főpróba alatt szenvedett súlyos sérülést, de már újra készül a futásra, ami fontos szerepet játszik az életében.

A Madách Színház táncművésze, Széphalmi Júlia súlyos térdsérülésből lábadozik, hónapok óta nélkülöznie kell a futást, ami fontos szerepet játszik az életében. A fiatal hölgy egy főpróba során szenvedett elülső keresztszalag-szakadást, három hónapja műtötték, így pár hét múlva lassacskán elkezdheti a könnyed futóedzéseket.

„Fiatal koromban úgy éreztem, súlyproblémával küzdök – mondta a kezdetekről a Csupasportnak a 29 esztendős Széphalmi Júlia. Tizennégy éves voltam, a Balettintézetbe jártam, ahol eléggé figyeltek, hogy kinek milyen az alakja. Akkor azt gondoltam, a futás jót tesz majd, párszor próbálkoztam is, de akkor nem bírtam. Így az első, futással kapcsolatos élményem nem volt túl jó, és közben rájöttem, csak kamaszodtam, és nincsenek is súlyproblémáim.”

A táncművész elmondta, a konditermi edzések és a színházi tréningek mellé tökéletes választás volt a futás.

„A koronavírus-járvány beköszöntével bezártak a színházak, s mivel nagy a mozgásigényem, nem tudtam elképzelni, hogy ne mozogjak. A Madách Színházban nehezen álltunk át online tréningekre, közel sem mozogtam annyit, mint amennyit korábban megszoktam. Tavaly év elején már elkezdtem futni, aztán a karantén alatt ez kicsúcsosodott. Úgy gondoltam, adja magát ez a fajta mozgásforma, hiszen kis túlzással csak egy jó cipő kell hozzá. Ráadásul remek környéken lakom Csepelen a Duna-part mellett, így tavaly a karantén alatt komolyabb szintre lépett a futás az életemben. Akkoriban a konditermi edzések és a színházi tréningek mellett úgy gondoltam, remek kiegészítő sport számomra, ráadásul jó kikapcsolódás is volt. Egyre jobb erőnlétem lett.”

A teljes cikket elolvashatja a csupasport.hu weboldalon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik