Birkózás: Váncza U23-as Európa-bajnok, Lévai ezüstérmes

MBSZ/K. B.MBSZ/K. B.
Vágólapra másolva!
2021.05.23. 20:01
null
Váncza István óriási csatákat követően lett U23-as Európa-bajnok (Fotó: UWW)
Váncza István (67 kg) arany-, Lévai Tamás (82) pedig ezüstérmet nyert az Észak-Macedóniában vasárnap este véget ért U23-as Európa-bajnokságon kötöttfogásban – tájékoztatott a hazai szövetség.

 

A Szkopjében rendezett U23-as Európa-bajnokság záró napján összesen négy magyar kötöttfogású birkózó volt érdekelt, ketten a döntőben. A junior-vb- és Eb-3. Váncza István (67 kg, Ferencváros) a kadet Eb-2. török Kadir Kamal ellen küzdött hatalmasat és véreset. Az első menetben nagyszerűen védekezett, a másodikban 2–0-s hátrányba került, ám egy emelése után a 2–2 már neki kedvezett: kontinensbajnok lett! Diadala értékét növeli, hogy sérülten vívta ki, néhány hete eltört a bordája, ezen a versenyen pedig szétfejelték, folyamatosan vérzett a mérkőzésein, így az aranycsatában is.

Második vasárnapi finalistánk, a junior Eb-győztes Lévai Tamás (82 kg, Honvéd) nagyot küzdött, de 3–1-re kikapott az orosz Samil Ozsajevtől, és ezüstérmes lett. A másik két magyar közül Kecskeméti Krisztián (60 kg, Cegléd) a bronzmérkőzésen hiába vezetett a fehérorosz Vladiszlav Pribilszki ellen, érthetetlen módon megintették fejelésért, s a 3–3 nem neki kedvezett, így 5. lett. Kajtán Olivér (72 kg, BVSC) kikapott a vigaszágon a német Idris Ibaevtől és kiesett.

A magyar válogatott összesen egy arany-, két-két ezüst- és bronzéremmel zárta a szkopjei U23-as Európa-bajnokságot.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik