Asztalitenisz-vb: a szenzációs csodatini is kevés volt Kína legyőzéséhez

SZ. M.SZ. M.
Vágólapra másolva!
2022.10.08. 13:22
null
A japán Harimoto Tomokazu olyat tett, amire csak kevesek képesek: Kínával szemben veretlen maradt (Fotó: WTT)
Hajszál híján szenzációval ért véget a férfiaknál a kínai–japán elődöntő a Csengtuban zajló asztalitenisz-világbajnokságon, mivel a japánok a fantasztikusan játszó Harimoto Tomokazu vezérletével közel álltak a győzelemhez, ám a címvédő végül fordított, így vasárnap Kína–Németország döntőt rendeznek.

A még mindig csak 19 éves Harimoto Tomokazunéhány évvel ezelőtt csodatiniként robbant be a világ asztaliteniszsportjába, azóta számos rekordot tart, és sokak véleménye szerint ő az, aki idővel az egyeduralkodó kínaiakra is veszélyes lehet. Ez utóbbi véleményre csak ráerősített a csengtui csapat-világbajnokság szombati elődöntőjében, amikor – egészen kivételes teljesítménnyel – mindkét mérkőzését megnyerte a kínaiakkal szemben, azaz előbb a világranglista-11. Vang Csü-csint, majd a világranglista-vezető Fan Csen-tungot is legyőzte. A mindent eldöntő ötödik párharc előtt így 2:2-re állt a mérkőzés, ráadásul Togami Sunszuke az első szettben 9:4-re elhúzott Vang Csü-csinnel szemben, de miután a balkezes kínai innen is fordított, Japánnak már nem volt esélye – mindenesetre hosszú idő után szorította meg újra bárki ennyire a kínaiakat.

A másik ágon a németek 3:2-re felülmúlták Dél-Koreát, ami azért számít meglepetésnek, mert most először Timo Boll és Dimitrij Ovtcharov sincs ott a csapatban, ám a jelek szerint a német férfi asztalitenisznek továbbra is olyan tartalékai vannak, amivel a két említett nagyágyú utáni időszakban is a világelithez tartozhatnak.

A mai programból már csak a női finálé van hátra, miként az elmúlt három világbajnokságon, most is Kína és Japán között dől el az aranyérem sorsa.

56. CSAPAT-VILÁGBAJNOKSÁG, CSENGTU
Férfiak
Elődöntő

Kína–Japán 3:2
Németország–Dél-Korea 3:2

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik