Asztalitenisz: Szudi Ádámnak nem sikerült kvótát szereznie

SZ. M.SZ. M.
Vágólapra másolva!
2021.03.16. 14:49
null
Szudi Ádám (Fotó: Török Attila – archív, 2020)
A dohai olimpiai világselejtező első szakaszában az elődöntőig jutó Szudi Ádámnak nem sikerült a folytatás, a második szakaszban a nyolc közé jutásért kikapott az orosz Vlagyimir Szidorenkótól, ezzel eldőlt, hogy Dohában, férfi egyesben nem szerez kvótát.

 

Nem állítható, hogy Szudi Ádám volt a legszerencsésebb a dohai olimpiai világselejtező második szakaszának sorsolásánál: mivel kilenc asztaliteniszező szerzett jogot, hogy másodszor is nekifusson a tokiói kvótának, az egyenes kieséses táblán egy párnak mindenképpen játszania kellett a nyolc közé jutásért. „Természetesen” a világranglista-115., 25 esztendős magyar bajnoki címvédő lett az egyik, ellenfélül pedig Vlagyimir Szidorenkót kapta.

A világranglistán mindössze 186. helyen álló orosz a papírformát jóval felülmúlva a 2. tábla elődöntőjéig jutott, amelyben a belga Florent Lambiet-től kapott ki, akit a délelőtti programban az olimpiai kvótáért zajló küzdelemben Majoros Bence legyőzött. Szidorenko tehát kétségkívül jó formában érkezett Dohába, de mivel ez Szudiról is elmondható, mindent egybevéve az orosz nem tűnt verhetetlen ellenfélnek.

Ennek ellenére rosszul kezdett a magyar játékos, az első két játszma viszonylag simán elment, sőt a másodikat 6:0-val kezdő orosz némi erődemonstrációt is tartott. A harmadik etap már sokkal jobban nézett ki, ám 10:10 után Szidorenko koncentrált jobban, majd egy szett erejéig visszajött a remény, de mivel ez csak átmeneti volt, vereség lett a vége.

Szudi ezzel befejezte szereplését Dohában, ám mivel még az áprilisi európai selejtezőről, majd a júniusi világranglistáról is lesz lehetőség kvótát szerezni, nem kell végleg lemondania arról, hogy egyesben is asztalhoz állhasson Tokióban – igen, egyesben is, mivel Pergel Szandrával vegyes párosban ez szinte biztosan sikerül.

OLIMPIAI VILÁGSELEJTEZŐ, DOHA
Férfiak. Egyes. 2. szakasz. A 8 közé jutásért:
Szidorenko (orosz)–Szudi Ádám 4:1 (7, 7, 12, –7, 4)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik