Rögbi: rúgtak és kakaskodtak, Dublinban nyertek az angolok

Vágólapra másolva!
2013.02.10. 20:19
Hatpontos győzelmet aratott az angol rögbiválogatott Dublinban a Hat Nemzet-kupa második fordulójában Írország ellen, és kétpontos előnnyel áll a tabella első helyen. A mérkőzésen cél nem, csupán 18 pont esett, ami két rúgójátékos érdeme.

Owen Farrell gyorsan megadta a mérkőzés alaphangját egy sikeres angol büntetővel, a folytatásban támadtak az írek, de rendkívül meddőnek és ötlettelenek bizonyultak a szívósan, fegyelmezetten záró vendégekkel szemben. Ráadásul a szakadó eső, a csúszós labda miatt rendre hibáztak a sokadik passznál, vagy a felszabadítást követő elkapásnál. A 28. percben Farrell duplázta meg saját és csapata pontjainak a számát. Az első félidőben némi kakaskodás is kialakult, ennél sokkal érzékenyebben érintette azonban a házigazdákat, hogy két kulcsemberük, a célerős Simon Zebo, valamint tízesük, Jonathan Sexton is sérülés miatt kért cserét.

A szünet után egy másik szellemű ír válogatott lépett pályára. Elszántságuk jutalma két büntető lett, amit a csereként érkező idol, Ronan O'Gara váltott pontokra, ezzel egyenlítettek az írek. Gondban voltak az angolok, akik még nagyobb bajba kerültek, hiszen a második ír büntetőnél létszámban tíz percre megfogyatkoztak. Az írek azonban mielőtt végiggondolták volna a lehetőségeiket, és belelkesült drukkereik előtt átrohantak volna Anglián, a megroggyantnak hitt vendégek ellentámadásba lendültek, Farrell pedig két büntetőt újabb hat pontra váltott. A végére még kihagyott ugyan két büntetőt az angolok ígérete, de miután O'Gara is megtette egyszer ugyanezt, bőven belefért a hajrára is paprikás hangulatba torkollt találkozóba.

RÖGBI HAT NEMZET-KUPA
1. FORDULÓ (február 2–3.)

Wales–Írország 22–30
Anglia–Skócia 38–18
Olaszország–Franciaország 23–18

2. FORDULÓ (február 9–10.)
Írország–Anglia 6–12
KORÁBBAN

Skócia–Olaszország 34–10
Franciaország–Wales 6–16
Az állás:
1. Anglia 4 (50–24), 2. Skócia 2 (52–48), 3. Wales 2 (38–36), 4. Írország 2 (36–34), 5. Olaszország 2 (33–52), 6. Franciaország 0 (24–39)

3. FORDULÓ (február 23–24.)
Olaszország–Wales
Anglia–Franciaország
Skócia–Írország

4. FORDULÓ (március 9–10.)
Skócia–Wales
Írország–Franciaország
Anglia–Olaszország

5. FORDULÓ (március 16.)
Olaszország– Írország
Wales–Anglia
Franciaország–Skócia

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik