T. A. 2021.05.08 20:41 Frissítve: 2021.05.08 20:43

TCR Ek: Nagy Dániel dobogós az idény első versenyén

Elképesztő szezonkezdetet produkált a Zengő Motorsport a Slovakiaringen: Mikel Azcona megnyerte a TCR Európa-kupa első versenyét, Nagy Dániel pedig harmadik helyen végzett.

 

Nagy Dániel ismerkedésként a dobogón zárt a Cuprával (Fotó: TCR Europe)

Elképesztő szezonkezdetet produkált a Zengő Motorsport a Slovakiaringen: Mikel Azcona megnyerte a TCR Európa-kupa első versenyét, Nagy Dániel pedig harmadik helyen végzett.

Az elmúlt években már láthattuk, hogy a TCR Európa-kupa fontos a gyártóknak, és hogy a világkupa pilótái is előszeretettel „járnak át” ide, egyrészt mert jó a mezőny, másrészt mert itt versenykörülmények között lehet felkészülni a WTCR éles futamaira. A Zengő-csapat számára sem volt kérdés, hogy a hét eleji hungaroringi teszt után Szlovákia felé veszik az irányt – és az első nap után azt mondjuk: megérte.

A csapat színeiben Mikel Azcona egy remek rajttal gyakorlatilag nem is hagyott nyitott kérdést, miután az első kanyarból győztesként jött ki, szerzett egy kis egérutat, és onnantól már csak kontrollálnia kellett a mezőnyt.

Vaskosabb meglepetés – de persze nagyon kellemes – Nagy Dániel dobogós helye, már csak azért is, mert ő hétfőn ült először a Cuprában, így még a versenyét is arra tette fel, hogy minél többet megtudjon az autóról.

„Visszafogott elvárásokkal érkeztünk a versenyre, de a szabadedzések után már lehetett látni, hogy a tempónk rendben van – mondta Nagy Dániel. – A kritikus pont a rajt volt, mert azt nem tudtam gyakorolni, pedig elég összetett feladatsor ezzel az autóval. Végül azonban jól sikerült, az ötödik helyről feljöttem a negyedikre, és utána még előztem is egyet, úgyhogy felállhattam a dobogóra. Ez minden várakozást felülmúlt, a csapatot is meglepte és engem is.”

Nagy hozzátette, a történtek fényében jó hír, hogy az új gumikat nem használták fel (hiszen ez a verseny tesztfutamnak indult), úgyhogy azok jól jöhetnek a vasárnapi, fordított rajtrácsos verseny első néhány körében, amelyen a dobogót célozza meg. Ha már az utat szombaton kijárta.

TCR EURÓPA-KUPA, 1. FORDULÓ, SLOVAKIARING

1. verseny: 1. Mikel Azcona (spanyol, Cupra Leon) 22:00:982, 2. Baert (belga, Audi RS3) 3.370 másodperc hátrány, 3. Nagy Dániel (magyar, Cupra Leon) 4.660 mp h.

 

 

2022.03.21 15:45:35

Egyéb autó-motor MTI, V. Á.

A Honda klasszisa Twitter-oldalán azt írta, szerencsére jól van, csak elővigyázatosságból döntöttek úgy, hogy nem indul el az Indonéz Nagydíjon.

2022.03.21 10:27:58

Egyéb autó-motor nemzetisport.hu

A március 23-i rendezvény házigazdája Prof. Dr. Palkovics László innovációs és technológiai miniszter. (x)

2022.03.07 21:05:41

Egyéb autó-motor TÓTH ANITA

A különleges kaland egyaránt hozott tanulságokat a fiatal pilótának és rutinos navigátornak is.

2022.02.08 23:33:14

Egyéb autó-motor T. A.

Neve a mai napig egyet jelent a modern kori magyar autósport valóra nem váltott ígéretével.