Ingyenes nemzetközi fenntartható közlekedési konferencia Budapesten

Vágólapra másolva!
2022.03.21. 12:03
Címkék
A HUMDA Magyar Autó-Motorsport és Zöld Mobilitás-fejlesztési Ügynökség Zrt. szervezésében, több rangos szakmai szervezettel együttműködve ad otthont egy ingyenesen látogatható, szemléletformáló nemzetközi fenntartható közlekedési konferenciának Budapest. A március 23-án, az InterContinental hotelben megtartandó HUMDA Nemzetközi Fenntartható Közlekedés Konferencia házigazdája Prof. Dr. Palkovics László innovációs és technológiai miniszter. A rendezvény kiemelt támogatója az EIT Urban Mobility. (x)

 

Az eseményen szakmai előadásokkal, kiállításokkal hívja fel a figyelmet a fenntarthatóság és az elektromobilitás ügyének fontosságára az Innovációs és Technológiai Minisztérium, a HUMDA Magyar Autó-Motorsport és Zöld Mobilitás-fejlesztési Ügynökség Zrt. által koordinált Zöld Busz Program, az Európai Innovációs és Technológiai Intézet, Budapesti Közlekedési Központ, az ALTEO Energiaszolgáltató Nyrt., a Volánbusz Zrt., a Solaris-Prim Vol Trade Kft., Debrecen városa, a Volteum, a Magyar Kerékpáripari és Kereskedelmi Szövetség, a Neuzer, a Talmácsi Group, valamint a M1RA Motorsport.

A konferencián felszólal Prof. Dr. Palkovics László innovációs és technológiai miniszter, Ireneusz Zyska, Lengyelország klíma- és környezetvédelmi miniszterhelyettese, a lengyel kormány megújuló energiaforrásokért felelős kormánymegbízottja és Steiner Attila körforgásos gazdaság fejlesztéséért, energia- és klímapolitikáért felelős államtitkár.

Zöld busz Budapesten
Zöld busz Budapesten

A nyitó beszédeket követően szakmai előadást tart Huba Bence, az Európai Innovációs és Technológiai Intézet (EIT Urban Mobility) regionális igazgatója, Bodor Ádám, a BKK Zrt. mobilitásfejlesztési igazgatója és ifj. Chikán Attila, az ALTEO Nyrt. vezérigazgatója. Az eseményt két panelbeszélgetés, valamint egy pódiumbeszélgetés zárja zöld mobilitás és fenntarthatóság az autóversenyzésben témakörökben. Utóbbi moderátora az ismert sportriporter, Szujó Zoltán. A beszélgetéseken megosztja gondolatait többek között dr. Pafféri Zoltán, a Volánbusz Zrt. elnök-vezérigazgatója, Balázs Ákos, Debrecen alpolgármestere, Neuzer András, a Neuzer Kft. ügyvezetője, Talmácsi Gábor, a MotoGP-sorozat 2007-es világbajnoka, valamint a PURE ETCR-sorozatban versenyző Nagy Dániel.

A HUMDA másnap, a Magyar Nagyíj hétvégéjéhez hasonlóan egy újabb nemzetközi jótékonysági adománygyűjtő eseményt rendez Budapesten „Fenntarthatóbb és biztonságosabb jövőért” címmel. Az est fővédnökei Prof. Dr. Palkovics László innovációs és technológiai miniszter, valamint Jean Todt, az ENSZ főtitkárának közúti közlekedésbiztonságért felelős különmegbízottja. A jótékonysági esemény asztalvásárlással támogatható. A befolyt összegből a Kormány által indított Híd Kárpátaljáért segélyprogramon keresztül támogatja az ukrajnai háború rászorulóit, továbbá a hozzájárulók az ukrajnai menekültek megsegítése mellett azt is lehetővé teszik, hogy még több magyarországi gyermek ismerkedhessen meg a közlekedésbiztonsági területével és a HUMDA képzései révén elsajátíthassa annak legfőbb szabályait. Az est fő támogatói a Magyar Közút Nonprofit Zrt., a LOUNGE Group, valamint a VERTIKÁL Nonprofit Zrt.

A március 23-i Nemzetközi Fenntartható Közlekedés Konferencián való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz között. A díjmentesen látogatható eseményhez tartozó regisztrációs felület és a konferencia részletes programja a HUMDA honlapján érhető el. A hibrid formában, azaz személyesen és az online térben párhuzamosan zajló nemzetközi konferenciát a HUMDA élőben közvetíti a Facebook oldalán.

Weingartner Balázs, Palkovics László, Jean Todt és Szujó Zoltán a HUMDA jótékonysági eseményén 2021 júliusában
Weingartner Balázs, Palkovics László, Jean Todt és Szujó Zoltán a HUMDA jótékonysági eseményén 2021 júliusában

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik