Egy-egy arany- és ezüstérmet szerzett a hétvégi WDF Budapest Openen Kovács Patrik

SZELECZKI RÓBERTSZELECZKI RÓBERT
Vágólapra másolva!
2024.04.15. 06:32
Kovács Patrik remek hétvégét zárt (Fotó: Facebook/Patrik “The Planer” Kovács)
Két bronzkategóriás felnőtt WDF-versenyt rendeztek a Budapest Darts Open kereteiben a fővárosi Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnokban ezen a hétvégén, melyen a magyarok közül Kovács Patrik érte el a legjobb eredményt: bár a szombati tornán kikapott a döntőben, a vasárnapi viadalt megnyerte, így értékes ranglistapontokkal gazdagodott.

Megnyerte a Nemzetközi Dartsszövetség (WDF) égisze alatt rendezett Budapest Darts Open vasárnapi tornáját Kovács Patrik a fővárosi Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnokban, miután 5–4-re megverte a 18 éves holland Pim van Bijnent. A Honvéd Auróra Sportegyesületet erősítő 27 esztendős magyar dartsos és ellenfele egyaránt 82-es átlagot hozott a fináléban – Kovács 4–1-re is elhúzott, és a győzelemért kezdhetett, azonban van Bijnen innen egyenlített, és 4–4-nél már ő dobhatott először a végső sikerért. A döntő legben viszont nem jöttek a triplái, míg a magyar versenyző ismét magabiztosan dobált, és a harmadik meccsnyíllal lezárta a találkozót, ezzel karrierje hatodik címét szerezte meg WDF-tornákon.

Kovács Patrik a szombati viadalon is eljutott a döntőbe, ám akkor szintén döntő legben, 5–4-re kikapott a 26 éves Sybren Gijbelsztől – a belga dartsosnak ez volt a második WDF-tornagyőzelme, az elsőt idén, Lakitelken gyűjtötte be.

A hölgyek megméretésén mindkét nap láthattunk magyar döntőst, ám vasárnap Bogár Alexandra, a debreceni Fácánkakas Sportegyesület versenyzője 5–3-ra kapott ki az ötszörös WDF-tornagyőztes cseh Jitka Císarovától, míg szombaton az elmúlt két WDF-világbajnokságon egy-egy győzelmet szerző, a Győri Darts Club színeiben szereplő Ihász Veronika 5–2-re Irina Armstrongtól – az orosz születésű, német zászló alatt versenyző Armstrong 2011-ben egészen az elődöntőig menetelt az akkor még Brit Dartsszövetség (BDO) szervezte világbajnokságon. Ihász Veronika vasárnap is eljutott a legjobb négy közé, ott Císarová állta útját, és győzte le honfitársunkat 4–2-re.

A Budapest Darts Open kereteiben egy-egy bronzkategóriás WDF-versenyt rendeztek szombaton és vasárnap a felnőtteknek, míg az ifjúsági sportolók ezüstkategóriás viadalokon versenyeztek és a paradartsosok is összemérték tudásukat mindkét napon. A bronz rangsorolású versenyeken 45, míg az ezüst besorolásúakon 90 ranglistapontot szerez a végső győztes. Kovács Patrik összesen 73 ponttal gazdagodott hétvégi első és második helyeivel, ezzel ő a legjobban álló magyar a WDF-világranglista 19. és a kelet-európai régiós rangsor második helyén. A nők között Ihász Veronika a legelőkelőbb pozícióban lévő magyar a világranglista 22. és a kelet-európai rangsor első helyével. A WDF-világbajnokságra, melyet idén november 30. és december 8. között rendeznek a Lakeside-on, többek között a világranglista első 16 helyezettjeként lehet kijutni, vagy a régiós ranglistákról – ez a férfiaknál kettő, a nőknél egy versenyzőt jelent a minket érintő kelet-európai régióból.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik