TE: a Sportcsillagok Fala is odalett a tűzvészben

Vágólapra másolva!
2015.10.19. 16:20
Csütörtök hajnalban kigyulladt a Testnevelési Egyetem atlétikai csarnoka. Az első jelentések milliárdos anyagi és felbecsülhetetlen eszmei károkról szóltak. A TE aulájában kapott helyett a Hemingway Alapítvány Sportcsillagok Fala is, amelyen 166 híres sportoló (olimpiai, világ és Európa-bajnokok) tenyérlenyomata és aláírása kapott helyet.

„Nekünk nem mondtak még semmit sem, de azt tapasztaltam, a Testnevelési Egyetem úgy kezeli a helyzetet, mintha nem tudna arról, hogy alapítványunk volt a tulajdonos. Gondolom, majd felvesszük velük a kapcsolatot” – mondta George F. Hemingway, az alapítvány alapítója.

Összesen százhatvanhat tenyérlenyomat volt megtalálható az aulában, amelynek nagy része teljesen elégett vagy megsérült.

„A reprodukció, számításaink szerint húszmillió forintba kerülne. Azért, mert ennyibe került eddig is. Reméljük, volt rá biztosítás, és ha pénzt kap az egyetem vagy az alapítvány a helyre- és visszaállításra, akkor a Sportcsillagok Falát ismét megalkotjuk. Sajnos, vannak, akik már nem élnek azok közül, akik tenyérlenyomatukat adták.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik