Rögbi-vb: argentin droppal indult, majd hét cél jött a grúzoknak

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.09.25. 20:55
null
Az argentinok elkapták a grúzok grabancát (Fotó: AFP)
Magabiztos győzelmet aratott Argentína a rögbi-világbajnokság csoportkörében Grúzia ellen. A vb-t az Új-Zéland elleni vereséggel kezdő argentinok első győzelmüket aratták, ráadásul mindjárt a jutalompontot is begyűjtötték. A Tongát a nyitányon legyőző grúzok ezúttal pont nélkül maradtak.





A 6. percben egy argentin droppal indult meg a pontgyártás, majd négy perccel később célt vittek a dél-amerikaiak. A grúzok két büntetővel kerültek közelebb – utóbbit a félpályáról helyezte a cölöpök közé Merab Kvirikashvili –, de végig az esélyesebb argentinok kezdeményeztek. A grúzok keményen védekeztek, egyszer még a célszerzéshez is közel jártak. A félidőben belátható távolságon belül volt egymástól a két fél. Nem úgy a szünet után.

A 45. percben létszámban megfogyatkozott Grúzia, az argentinok pedig kihasználva gyorsaságukat többször áttörték az ellenfél védelmi vonalát. Sorra jöttek a célok, a 47. és az 53. perc között három esett. A kiegészülő grúzok még összekapták magukat egy rohamra, de az argentinok azt kivédekezve ismét célokat vittek. A végén héttel zártak, amiből hatot a szünet után szereztek.

RÖGBI-VILÁGBAJNOKSÁG
C-CSOPORT
Argentína
–Grúzia 54–9 (14–9)
Az állás: 1. Új-Zéland 9 pont (84–30), 2. Argentína 5 (70–35), 3. Grúzia 4 (26–64), 3. Tonga 1 (10–17), 5. Namíbia 0 (14–58)


Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik