BLOGRA FUTOTTUNK Léleknyugtató hófutásra felkészülni!

Vágólapra másolva!
2021.12.09. 09:31
Fájdalmas pillanat miatt is mereng rajta blogszörfösünk, hogy a trauma feldolgozásához is szükség van a magányos futásra – még akkor is, ha az elmúlt napokra a vidámabb versenyek és kihívások voltak jellemzők.

Beköszöntött a Mikulás-futások időszaka, rengeteg helyszínen rendeznek ünnepi futást a rajongók nagy örömére. Kicsik és nagyok többféle távon indulhatnak, a feltétel a Mikulás-sapka vagy a Mikulásra hajazó felszerelés. Nos, ebből a cukiságból minden évben kimaradok, bár már előfordult, hogy – szó szerint – összefutottam a Mikulás-futókkal. A helyzet az, hogy ők nem „antiszocik”, nem úgy, mint én, ezért sem szoktam velük tartani. Egyébként sem lennék jó hangulatban a „happy futáshoz”, sőt mondhatni, megroggyant állapotban vegetáltam, így kerültem minden olyan szituációt és eseményt, ami normál esetben örömöt ad. Történt ugyanis, hogy a cukorfalat kiscicánk, aki már tíz éve volt velünk, pár napja elhunyt, és bár korábban nem gondoltam volna, mennyire fájdalmas lesz ezzel szembesülni, a hiánya nehezen feldolgozható. Nem is volt kedvem semmilyen mozgáshoz, semmi sem érdekelt. Futás közben egyébként is sokat agyalok, még a zenehallgatás mellett is, és tudtam, ha nekiindulok, végigbömbölöm az utat.

A kiscicánk nagyon sokszor várt a kapuban, amikor hazaértem futásból, a lenyújtást is végignézte, tekergett a lábaim között, vagy nekifutásból felkapaszkodott a barackfára, hogy lássam, milyen sportos ő is.

Rossz érzés, nem könnyű helyzet ez…

Közben leesett az első hó is. Normál esetben imádok ilyenkor futni, de most nem vágytam rá. Bízom benne, hogy hamarosan felhúzom a nyúlcipőmet, és trappolhatok a fagyos talajon, szerencsésebb esetben a hóban, hiszen a téli futásban ezt szeretem a legjobban.

 

NEMMARATONMAN.HU
Marcsinkó Péter méltóképp elköszönt az utóbbi időben használt Saucony cipőjétől, aztán – hogy, hogy nem – elment a Budapest Maraton helyszínére. Itt megcsapta a versenyszellem, a futóforgatagban rájött, mennyire hiányzik neki ez az őrület! Nem is kérdés, egy csapat tagjaként jövőre elindul az Ultrabalatonon!

FUTNIMENTEM.HU
Evetovics-Balla Hajnalka hosszútávfutó, futóedző az egyik korábbi anyagát osztotta meg újra, mert nagyon is időszerű. Azoknak ad hasznos tanácsokat, akik a téli időszakban is futnak. Bár magam is futok télen évek óta, úgy éreztem, nem árt ezeket feleleveníteni!

ZERGETALPAK (Facebook)
A szerző a Dobogókői Hegyi Futóversenyen indult a maratoni távon, és olyan jó időt futott, hogy másodikként ért célba. A helyszín és az útvonal magáért beszél, szerencsére fotók is készültek, és a felvételeken látszik, milyen szép helyen zajlott a nagy teljesítés!

21097.KK.WORDPRESS.COM
Koffein Kapitány hosszabb kihagyás után indult futóversenyen, amelyre nem is készült különösebb stratégiával. Az volt a lényeg, hogy huszonhat hónapnyi kihagyás után nem szabad nagyon túlpörgetnie magát és a lábait (ő nem ezt a kifejezést használta), hiszen nagy valószínűséggel elkapja majd a „harci hév”. Várjuk a beszámolót a versenyről!

MINTHAELNEL.WORDPRESS.COM
A szerző a Peaks of Budai útvonalát teljesítette, amelynek gyakorlatilag minden helyszínét érintette már korábbi futásai alkalmával. Most jó kis zimankós időben futott csaknem huszonhárom kilométert 3:49 óra alatt, 943 méter szinttel. Hazafelé már fázósan igyekezett, de otthon finom lakomát dobott össze magának, és hát ilyenkor a forró zuhany is megfizethetetlen!


MIRŐL ÍR A FUTÓBOLOND?


Irány a magyar hegy – de csakis jó felszereléssel!


KREMLICZA LEVENTE


 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik