Egy póló is adhat motivációt!

Szalay HédiSzalay Hédi
Vágólapra másolva!
2020.04.23. 10:25
Rendes esetben blogszörfösünk javában készülne az Ultrabalatonra, és azon gondolkodna, május elején milyen szerelésben fusson a tó körül – most viszont marad a nosztalgia egy régi UB-pólóval!

Ismét edzésterv alapján futok, heti három tréninget iktattunk be. Az első futós hetem után már állíthatom, jó döntés volt edzéstervet kérni. Egyfelől így sokkal erősebb a késztetés, hogy elinduljak futni, másrészt szeretem, hogy feladatom van. Ráadásul nem én írtam meg a penzumot, hanem szakember, tehát nyilván a fejlődésemet szolgálja. Két résztáv és egy tempósabb edzés volt a menü, mindegyiket nagyon élveztem. A vasárnapi tempósat, mondjuk, totál amatőr módon az elején elfutottam, de hát ha jó zene dübörög a fülemben, ez néha megtörténik. Az utcán nem volt senki, sütött a nap, egyik kertben egy néni locsolt, a másikban egy kislány ugrált a trambulinon, amott egy bácsi festegette a kerítést.

Legszívesebben a világot is megöleltem volna, olyan jó volt, és nyargaltam, ahogy bírtam.

Szerencsére a bemelegítésből még utána hátra volt két kilométer, ennyi időm maradt, hogy az újabb tempós rész előtt visszaálljon a pulzusom, és némi oxigént is visszapótoljak. Ehhez az apró történethez még hozzátartozik, hogy olyan szerelés volt rajtam, amelyet nagy becsben tartok – kevés technikai felsőhöz kötődöm érzelmileg, az egyik közülük az első UB-részvételem (hivatalosan a 10. Ultrabalaton) pólója. Ezt mostanában szívesen magamra öltöm, mert mindig előjönnek az emlékek, a sok marháskodás, a nevetés, a futás öröme, a Club Aliga retró hangulata. Ez még egy Nike-felső, amelyre a nevemet is rányomtatták. Vigyázok rá, ritkán hordom, de a mostani időszakban plusztöltést ad.
Egyelőre így zajlanak a futásaim. Persze a társakkal már nagyon szeretnénk közös terepezést, ám ezzel még jó darabig várnunk kell.

Ameddig szükséges, maradunk a magányos otthoni futásoknál, de nyilván mindenkinek nagyon hiányzik már a társaság. Egyszer persze ennek a korlátozott időszaknak is vége lesz, és lesz megint közös terepezés, versenyzés!


21097KK.WORDPRESS.COM


Koffein Kapitánynak nagyon drukkolok, hogy mozduljanak már el pozitív irányba a dolgai, de a blogjából sajnos az ellenkezője derül ki. Mivel elég szórakoztatóan ír (a humorát ezúttal sem vesztette el), szívesen, egyúttal szomorúan olvastam.


ROADRUNNERDIARY.WORDPRESS.COM


Renitől viszont végre jó híreket olvashatunk, ha lassan is, de visszatér a futók közé! Süt a bejegyzésből a boldogság, hogy mennyire jó volt újra futni, még ha ez óvatos kis távot jelent, akkor is. De hát ilyen sérülés és fájdalmak után fő a fokozatosság – és a türelem.


FUTNIMENTEM.HU


Evetovics-Balla Hajnalka mindenkit érintő témával, a lábgörcsökkel foglalkozik. Érdemes elolvasni, minden futó számára hasznos információk találhatók a bejegyzésben! Legutóbbi futásom után én is begörcsöltem, figyelek az általa leírt részletekre.


WWW.GYURKOO.COM


Nagy György remek motivációt talált magának, ha már nem mehet versenyezni. Április elsejei kezdettel annyi kilométert fut mindennap, ahányadik napja van a hónapnak. Amilyen pillekönnyű tehát az első hét, a második és a negyedik már annyira combos. Összesen 461 kilométerre jön ki a hónap, ami elég brutális távolság!

 


MIRŐL ÍR A FUTÓBOLOND?


Vissza a futás öröméhez


KREMLICZA LEVENTE


 

CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN-HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik