Birkózó-vb: „Kellőképp motiváltak vagyunk, hogy nagy sikereket érjünk el”

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.10.10. 17:41
Bár a budapesti birkózó-világbajnokság már október 20-án elstartol a Papp László Sportarénában, a kötöttfogásúaknak október 25-ig várniuk kell, hogy szőnyegre léphessenek. A keret jelenleg Tatán készül, ahová az NSO Tv is ellátogatott. Első körben Sike András szövetségi kapitány, illetve Korpási Bálint és Lám Bálint beszélt a felkészülésről, valamint a várakozásaikról.
A GALÉRIA MEGTEKINTÉSÉHEZ KATTINTSON A KÉPRE
A GALÉRIA MEGTEKINTÉSÉHEZ KATTINTSON A KÉPRE



Sike András
elmondta, csupán egy-két kisebb sérülés zavarja a felkészülést, de ezek a világbajnokságig rendbe jönnek.

„Most kontrollmeccseket birkóznak a fiúk, rengeteg edzőpartner van itt Tatán. Holnaptól már kevesebbet edzünk, gyorsítjuk a versenyzőket, próbáljuk taktikailag felkészíteni őket. Az utolsó héten már mindenkinek a fogyasztás lesz a fő feladata, igaz, most olyan extrém fogyó nincs a csapatban, de ez a birkózásban mindig fontos dolog.”

A 72 kg-os súlycsoportban induló Korpási Bálint azok közé tartozik, akik korábban már léptek szőnyegre hazai rendezésű világversenyen.

„Az egyik legnagyobb sikeremet éppen 2016-ban, a nem olimpiai súlycsoportok vébéjén értem el, hiszen világbajnok lettem. Hatalmas élmény volt itthon ilyen eredménnyel zárni, bízom benne, hogy most is hasonló teljesítményt nyújtunk.”

A 130 kg-ban versenyző Lám Bálintot ugyancsak feldobja, hogy a magyar szurkolók előtt birkózhat.

„Mindannyian kellőképpen motiváltak vagyunk, hogy nagy sikert hozzunk a magyar nemzetnek. Talán a közönség abban tud segíteni, hogy azt a sok szeretetet, a vágyat, hogy jót akarnak nekünk, az energiát, amit adnak, magunkba szívjuk és így nagy erővel tudunk felmenni a szőnyegre.”

Birkózó-vb: íme, a teljes program a magyarokkal!

A MAGYAR KÖTÖTTFOGÁSÚ BIRKÓZÓVÁLOGATOTT VB-KERETE
Andrási József (55 kg), Torba Erik (60 kg), Váncza István (63 kg), Krasznai Máté (67 kg), Korpási Bálint (72 kg), Lőrincz Tamás (77 kg), Bácsi Péter (82 kg), Lőrincz Viktor (87 kg), Kiss Balázs (97 kg), Lám Bálint (130 kg)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik