Piaci hírek – Malonyai Péter jegyzete

Vágólapra másolva!
2022.07.20. 23:03

NÉHA NEKEM IS megbocsátható, hogy bedőlök a különféle internetes oldalak sugallatának, ám a Fradi–Slovan alapján azt mondom, hogy ha a piacról van szó, maradok a wekerlei kispiac értékeinél. Az árak ott is inkább felfelé kúsznak, mint lefelé, de a minőség arányban áll azzal, amennyit fizetek az áruért.

Jut eszembe ez arról, hogy a szerdai Bajnokok Ligája-selejtező előtt ki tudja hányszor szembesítettek azzal, hogy a Fradi futballistáinak piaci értéke kétszer annyi, mint a Slovan játékosaié, botcsinálta közgazdászként pedig okkal gondolhattam, hogy ez a pályán is hamar kiderül majd.

Erről aztán szó sem volt, s miután az elmémet átállítottam a futballra, kénytelen voltam megállapítani, hogy a szív(em) nem játszik, bizony a pozsonyiak hozzák azt, ami már az internet előtti világban is alapigazság volt a futballban: idegenben a biztonság a fő, jó az iksz, ha két felvonás az élet, különösen.

Mert az első félidőben a Fradi szóban, ígéretben mindenre elszánt klasszisain némi (némi?) tanácstalanságot fedeztem fel, mondták, de kevésbé hiszem, hogy tudták, át is érezték, hogy egy Fradi–Slovan a múlt alapján több mint egy futballmeccs – sajnos.

Ezért nem is hibáztatom őket, nagy a világ, amit bejár(hat)nak pályafutásuk során, ha mindenütt beléjük ragadna a (sport)történelmi múlt, végül doktori címet szerezhetnének a témából. Erre se kedvük, se esélyük nincs, ami szintén nem baj. Az már inkább, hogy nem volt ötletük, amellyel túljárhattak volna az egyébként semmi váratlannal nem szolgáló pozsonyiak eszén.

Akik annyiszor adták el a labdát, mintha ez a külkereskedelmi mérlegük javítását szolgálná, más kérdés, hogy később visszaszerezték, amit adtak, a Fradi futballistái pedig képtelenek voltak mit kezdeni az importtal. Legalábbis a hajráig, amikor végre egy ötlet, egy testcselnek is beillő átlépés, s máris meglett az előny – futólag. Mert érkezett az egyenlítés, sőt a második Slovan-gól, így nem marad más, mint a futballremény, hogy van még egy visszavágó, amelyen minden megtörténhet. Ami engem illet, a mindenre kevésbé vágyom, a Fradi továbbjutására annál inkább. Mi több, kizárólag arra.
Nem lesz könnyű, de átmeneti öröm, hogy ma délután az őstermelőké a wekerlei kispiac, aki arra jár, ajánlom a sajtkészítőt.

Azt adja, amit ígér, mindig hozza a formáját.

A Nemzeti Sport munkatársainak további véleménycikkeit itt olvashatja!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik