BL: Úgy kell játszanunk, mintha ünnep lenne – Jürgen Klopp

R. B.R. B.
Vágólapra másolva!
2021.11.03. 10:06
null
Jürgen Klopp (Fotó: Getty Images)
A 2019-es Bajnokok Ligája-győztes Liverpool szerda este az Atlético Madridot látja vendégül a B-csoport negyedik fordulójában. Íme, a két szakvezető, Jürgen Klopp és Diego Simeone gondolatai az összecsapás előtt!

 

Az Atlético Madrid legutóbb 2020 márciusában játszott az Anfielden a Liverpoollal. Az volt az utolsó mérkőzés Angliában a koronavírus-járvány miatti lezárás előtt. A spanyol együttes hosszabbítás után 4–2-es összesítéssel búcsúztatta a címvédőt.

„A feje tetejére állt a világ – idézi a BBC Jürgen Kloppot, a Liverpool német menedzserét a 2020-as ütközet kapcsán. – Aznap este nem gondoltuk, mi vár ránk később, de sejtettük, különös esemény elé néz a társadalmunk. Utólag nem úgy tekintek arra a meccsre, mint egy átlagos futballmérkőzésre.”

Ha a Liverpool szerdán legyőzi az Atlético Madridot, továbbjut a legjobb tizenhat közé.

„Pontosan ilyen estékre számítottunk, amikor eldőlt, hogy indulhatunk a Bajnokok Ligájában. Úgy kell játszanunk a szurkolóink támogatásával, mintha egy ünnep lenne. Az Atlético hihetetlenül jó csapat, amióta Diego Simeone irányítja. Sohasem a barátságos stílusáról volt híres, most sem erre számítunk, igyekszünk mindent megtenni” – tette hozzá az 54 esztendős szakember.

Diego Simeonét, az Atlético Madrid argentin mesterét arról kérdezték, a lefújás után kezet ráz-e Klopp-pal? A két csapat előző mérkőzése után elmaradt a kézfogás. Simeone szerint azért, mert ő nem híve ennek a szokásnak.

„Már elmagyaráztam egyszer, nem szeretek kezet fogni az ellenféllel, mert az edzők érzelmei ellentétesek. Angliában ezt udvariasságnak hívják, ám szerintem ez nem őszinte gesztus, amit én nem szeretek. Klopp nagyszerű edző, kitűnő munkát végzett. Nem véleményezem más csapatok stílusát, vannak elveim, nekünk, edzőknek ezeket tiszteletben kell tartani” – idézi a Marca Simeonét.

„Három roppant fontos BL-meccs vár ránk. A futballban egyik pillanatról a másikra megváltozhat a helyzet. Aki ma harmadik, lehet első, és fordítva is igaz ez. Mindhárom találkozó egyformán fontos.”

BAJNOKOK LIGÁJA, CSOPORTKÖR
4. FORDULÓ, SZERDA
A-CSOPORT

21.00: Manchester City (angol)–FC Bruges (belga)
21.00: RB Leipzig (német)–Paris Saint-Germain (francia) (Tv: M4 Sport) – élőben az NSO-n!
B-CSOPORT
18.45: Milan (olasz)–Porto (portugál) (Tv: Sport2)
21.00: Liverpool (angol)–Atlético Madrid (spanyol) (Tv: Sport1) – élőben az NSO-n!
C-CSOPORT
21.00: Sporting CP (portugál)–Besiktas (török)
21.00: Borussia Dortmund (német)–Ajax (holland)
D-CSOPORT
18.45: Real Madrid (spanyol)–Sahtar Doneck (ukrán) (Tv: Sport1) – élőben az NSO-n!
21.00: Sheriff Tiraspol (moldovai)–Internazionale (olasz) (Tv: Sport2)

A B-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Liverpool 3 3 0 0 11–5 +6 9
2. Atlético Madrid 3 1 1 1 4–4 0 4
3. Porto 3 1 1 1 2–5 –3 4
4. Milan 3 0 0 3 3–6 –3 0
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik