BL: Ostobaság volt azt mondani, hogy a Liverpool visszatért a helyes útra – Carragher

B. D. K.B. D. K.
Vágólapra másolva!
2023.02.22. 10:38
Mint arról beszámoltunk, a Real Madrid fantasztikus mérkőzésen 5–2-re nyert Liverpoolban a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének első felvonásán. A „vörösök” legendája, Jamie Carragher az első gólnál még evett, de így is ordított egy nagyot, majd Mohamed Szalah találatánál is boldogan csapkodta az asztalt. Aligha gondolta ekkor, hogy csapata végül háromgólos hátrányt szed össze a visszavágóra.

„Micsoda teljesítményt nyújtott a Real Madrid! Eljöttek az Anfieldre és fantasztikusan játszottak. Még nem láttam olyan csapatot, amely az európai kupaporondon így átgázolt volna a Liverpoolon az Anfielden” – jelentette ki a Sky SportsnakJamie Carragher, aki szakértőként tekintette meg a mérkőzést. Gyorsan hozzátette, hogy ez az eredmény a „vörösök” számára elég kínos volt.

„Az egész idény alatt kifogásokat próbáltunk keresni a Liverpoolnak, hogy miért teljesít ilyen rosszul az előző évekhez képest, de ez a második félidő szégyen volt. Abszolút szégyenteljes az, hogy a csapat a kapott gólok után nem küzdött, nem alakított ki helyzeteket és 3–0-ra elvesztette azt a félidőt, amikor egy egyenes kieséses szakaszban rendezett párharcban 2–2-es állásnál a Kop (a Liverpool törzsszurkolóinak lelátója – a szerk.) felé támadhatott. Az egész idényben szégyenteljes a védekezés. Ostobaság volt azt mondani, hogy a Liverpool visszatért a helyes útra” – fogalmazott a klubikon, sokan ugyanis optimisták voltak, miután Jürgen Kloppék az előző két bajnokijukon jó játékkal nyertek. Carragher azonban ennek ellenére is óvatos volt a Real Madrid elleni párharc előtt.

„Nemcsak a középpályát kell hibáztatni. Ez a gárda nagyon jó védekezési mutatókkal rendelkezett az elmúlt években, de a középpálya mára már elfogyott, nincs energia. Az elöl lévő hármas már nem olyan intenzitással támad le, mint korábban Roberto Firmino vagy Sadio Mané tette. Darwin Núnez és Cody Gakpo még újak.” Hozzátette, hogy annak idején hat olyan játékosa is volt elöl Kloppnak, akik a mostaniaknál keményebben és okosabban támadtak le, ám mostanra már olyan mélyre süllyedt az együttes, hogy a Premier League-ben csak a nyolcadik, kedden pedig 5–2-re kikapott a BL-ben.

„Tudom, hogy a Real Madrid volt az ellenfél, viszont ez a két csapat tavaly a döntőt játszotta. Elfogadhatatlan, ami a mostani idényben zajlik a klubnál.”

Virgil van Dijket is megtalálta Carragher a meccs után.

„Ami most megnevettet, hogy nagyjából két hónapja azt mondta, nem férnék be a Liverpool hátsó négyesébe. Azt hiszem, most beférnék a helyére” – idézte az exvédőt a Daily Mail.

A MÉRKŐZÉS ÖSSZEFOGLALÓJA IDE KATTINTVA OLVASHATÓ EL!

BAJNOKOK LIGÁJA
NYOLCADDÖNTŐ, 1. MÉRKŐZÉS
LIVERPOOL (angol)–REAL MADRID (spanyol) 2–5 (2–2)
Liverpool, Anfield, 52 377 néző. Vezette: Kovács (romániai)
LIVERPOOL:
Alisson – Alexander-Arnold, J. Gomez (Matip, 73.), Van Dijk, Robertson – J. Henderson (Milner, 73.), Fabinho, Bajcetic (Elliott, 85.) – Szalah, Núnez (Diogo Jota, 63.), Gakpo (Firmino, 63.). Menedzser: Jürgen Klopp
REAL MADRID: Courtois – Carvajal, Éder Militao, Rüdiger, Alaba (Nacho, 27.) – Valverde, Camavinga, Modric (Kroos, 87.) – Rodrygo (Ceballos, 80.), Benzema (Asensio, 86.), Vinícius Júnior. Vezetőedző: Carlo Ancelotti
Gólszerző:
Núnez (4.), Szalah (14.), ill. Vinícius Júnior (21., 36.), Éder Militao (47.), Benzema (55., 67.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik