BL: kikerült a 18-as karika a Chelsea idényére

Vágólapra másolva!
2023.04.19. 10:28
null
A Real Madrid ismét egy angol csapatot múlt felül (Fotó: Getty Images)
Mint arról beszámoltunk, a Real Madrid és az AC Milan is bejutott a labdarúgó Bajnokok Ligája legjobb négy csapata közé. A keddi játéknap érdekességeiből szemezgettünk.

 

A Real Madrid megnyerte a legutóbbi öt mérkőzését a Bajnokok Ligája egyenes kieséses szakaszában, ami klubrekord. Ráadásul mindannyiszor angol csapatot győzött le. Ennél jobb győzelmi sorozata csak a Barcelonának volt, 2014 és 2016 között 7 meccset nyert meg.


A Real Madrid immár a 16. BL-elődöntőjére készülhet. Ez néggyel több, mint amennyit a blancókat második helyen követő FC Barcelona és Bayern München jegyez.


Karim Benzema a Real színeiben mérkőzésszámok terén (131) megelőzte a legendás Raúlt (130) a mezőnyjátékosok listáján.


Benzema az ötödik olyan futballista lett, aki legalább 150-szer lépett pályára a sorozatban.


Vinícius Júnior a Real Madrid legutóbbi 21 BL-mérkőzésén 21 gólban vállalt szerepet (10 gól és 11 gólpassz). Az előző idény kezdete óta ő az egyetlen, akinek ilyen dupla duplája van a sorozatban.


Toni Kroos a Chelsea ellen lejátszotta a 150. mérkőzését is az európai kupaporondon.


A Chelsea 1993 novembere óta most először veszített el négy egymást követő tétmérkőzést. Ha ez nem lenne elég, a londoni „kékekkel” az 1980–1981-es idény óta (21) szintén most először esett meg, hogy legalább 18 tétmeccsen is gólképtelenek maradjanak (14 vereség és 4 gól nélküli döntetlen).


A MÉRKŐZÉSRŐL BŐVEBBEN IDE KATTINTVA OLVASHAT!

BAJNOKOK LIGÁJA
NEGYEDDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ
CHELSEA FC (angol)–REAL MADRID (spanyol) 0–2 (0–0)
London,
Stamford Bridge, 39 453 néző. Vezette: Orsato (olasz)
CHELSEA: Kepa – Chalobah, Thiago Silva, W. Fofana – R. James, Kanté, Enzo Fernández (Sterling, 67.), Kovacic, Cucurella (Mudrik, 67.) – C. Gallagher (Joao Félix, 67.), Havertz (Mount, 76.). Menedzser: Frank Lampard
REAL MADRID: Courtois – Carvajal (Nacho, 81.), Éder Militao, Alaba (Rüdiger, a szünetben), Camavinga – Valverde, Kroos (Ceballos, 76.), Modric – Rodrygo (Asensio, 81.), Benzema (Tchouaméni, 71.), Vinícius Júnior. Vezetőedző: Carlo Ancelotti
Gólszerző: Rodrygo (58., 80.)

Továbbjutott: a Real Madrid 4–0-s összesítéssel

A sokak szerint a végső győzelemre is esélyes Napoli meglepetésre már a negyeddöntőben kiesett (Fotó: Getzty Images)
A sokak szerint a végső győzelemre is esélyes Napoli meglepetésre már a negyeddöntőben kiesett (Fotó: Getzty Images)

 

A Milan a 2006–2007-es kiírás óta először jutott be a legjobb négy csapat közé. Összességében viszont már hetedszer, amivel beérte az olasz csapatok közül az eddig legtöbb elődöntőt felmutató Juventust.


A Napoli egymást követő tizedik alkalommal is kiesett az európai kupaporondon vívott egyenes kieséses párharcában, amikor az első mérkőzésen vereséget szenvedett. Legutóbb az UEFA-kupa 1988–1989-es kiírásának negyeddöntőjében tudta megfordítani a párharcot, akkor a Juventus volt a szenvedő fél.


Alex Meret előtt legutóbb Jerzy Dudek tudott kivédeni egy Milan-tizenegyest a Bajnokok Ligájában. Ő Andrij Sevcsenko sorsdöntő kísérletét hárította a 2005-ös döntő tizenegyespárbajában.


A MÉRKŐZÉSRŐL BŐVEBBEN ITT!

BAJNOKOK LIGÁJA
NEGYEDDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ
NAPOLI (olasz)–AC MILAN (olasz) 1–1 (0–1)
Nápoly, Diego Armando Maradona Stadion, 52 728 néző. Vezette: Marciniak (lengyel)
NAPOLI: Meret – Di Lorenzo, Rrahmani (Östigard 74.), Juan Jesus, Mário Rui (Olivera 34.) – Ndombele (Elmas 63.), Lobotka, Zielinski (Raspadori 74.) – Politano (Lozano 34.), Osimhen, Kvarachelia. Vezetőedző: Luciano Spalletti
AC MILAN: Maignan – Calabria, Kjaer, Tomori, T. Hernandez – Tonali, Krunic – Brahim Díaz (Junior Messias 59.), Bennaszer, Rafael Leao (Saelemaekers 84.) – Giroud (Origi 68.). Vezetőedző: Stefano Pioli
Gólszerző: Osimhen (90+3.), ill. Giroud (43.)

Továbbjutott: az AC Milan 2–1-es összesítéssel

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik