BL: Guardiola úgy látja, egyre jobban megy a Bayernnek

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.10.23. 23:24
A labdarúgó Bajnokok Ligája D-csoportjában a 3. fordulóban a Bayern München hazai pályán 5–0-ra győzött a cseh Viktoria Plzen ellen. A bajoroknál Franck Ribéry duplázott, David Alaba, Bastian Schweinsteiger és Mario Götze pedig egy-egy alkalommal talált be.

„Az ötgólos siker hatalmas eredmény. Megérdemeltük, mert ma remekül futballoztunk, bár az is igaz, hogy a Plzen nem tudta megnehezíteni a dolgunkat. Tudjuk azonban, hogy találkozunk még vele ebben a csoportban..." – nyilatkozta a mérkőzést követően Arjen Robben, a Bayern holland szélsője.Arjen Robben, a Bayern holland szélsője.

„Ma nagyon ment nekünk – osztotta véleményét Mario Götze, a Bayern sérüléséből nemrég felépülő középpályása is. – Rengeteg helyzetet teremtettük, javítottunk statisztikai adatainkon. Úgy érzem, fizikailag egyre inkább utolérem magam, de nagyon örülök a gólomnak is. Messzemenő következtetéseket azért ne vonjunk le ebből a mérkőzésből!"

„Sokkal jobb a Bayern, és ha kapusunk nem véd olyan jól, sokkal rosszabbul is járhattunk volna – ismerte el Pavel Vrba, a Viktoria mestere. – A nagy célunk az volt, hogy bejussunk a csoportkörbe, de hatalmasra nőttek már a különbségek a nagyok és a kicsik, sőt a nagyok és az átlagos csapatok között is. Sokat tanultunk két éve a Barcelona elleni vereségből, most is ezt tesszük, de nagyon nehéz ilyen csapatok ellen pályára lépni. Ettől függetlenül néhány játékosomtól többet vártam."

„Egyre jobbak vagyunk, a Bundesligában azonban még sokat kell még fejlődnünk. Négy őszi európai kupamérkőzésünk remekül sikerült, egyre jobban és jobban játszunk. Noha úgy gondolom, lesz ez még ennél is jobb, a mai teljesítményünkkel kifejezetten elégedett vagyok" – így a Bayern mestere, Pep Guardiola.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik