BL: Egy lépés hiányzik, méghozzá a legnehezebb – Butragueno

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.04.21. 15:02
null
Butragueno szerint egy fontos lépés még hiányzik (Fotó: uefa.com)
Mint beszámoltunk róla, pénteken az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) svájci székházában, Nyonban kisorsolták a Bajnokok Ligája elődöntőjének párosítását, a címvédő Real Madrid a városi rivális Atlético Madriddal került össze. A sorsolás után a két együttes egy-egy elöljárója, Clemente Villaverde és Emilio Butragueno értékelt.

 

A blancók részéről Emilio Butragueno, a klub legendás játékosa értékelte a sorsolást.

„Nagyon jól ismerjük egymást, sorozatban ez a negyedik szezon, amikor találkozunk az Atléticóval a Bajnokok Ligájában. Igazán nehéz ellenfél, amely nagyon jól védekezik. Kevés gólt kap, így nagyon kell koncentrálnunk. Minden egyes hibáért nagy árat fizethetünk” – mondta a Real Madrid nemzetközi kapcsolatokért felelős igazgatója.

„A tény, hogy a Bayern München elleni rendkívül nehéz párharc után itt vagyunk az elődöntőben boldoggá tesz minket. Egy lépés hiányzik, méghozzá a legnehezebb, de mindent megteszünk, hogy ott legyünk a fináléban.”

SZAVAZÁS

Ön szerint melyik csapat jut be a BL-döntőbe?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

 

„Élvezzük, hogy újra itt vagyunk a Bajnokok Ligája elődöntőjében. Az elmúlt négy évben már harmadszor. Büszkének kell lennünk a csapatra, és mindenre, amit az Atlético képvisel” – fogalmazott Clemente Villaverde, az Atlético Madrid igazgatója.

„Mind a négy csapat bizonyította, hogy megérdemelten van az elődöntőben. Nagyon erős együttesek, így remek mérkőzésekre van kilátás.”

Villaverde arra is kitért, hogy új stadionja építése miatt az Atléticónak a Real elleni lesz az utolsó BL-meccse a Vicente Calderónban.

„A lehető legszebb búcsú. Reméljük, képesek leszünk megadni azt a tiszteletet a stadionnak, amit megérdemel.”

A két madridi együttes eddig hétszer találkozott egymással BL/BEK-meccsen. Az örökmérleg a blancók felé billen, hiszen négy Real-siker, két döntetlen és csak egy Atlético-győzelet szerepel a statisztikában.

BAJNOKOK LIGÁJA
ELŐDÖNTŐ
ELSŐ MÉRKŐZÉSEK
Május 2., kedd, 20.45 óra:
Real Madrid (spanyol)–Atlético Madrid (spanyol)
Május 3., szerda, 20.45 óra:
AS Monaco (francia)–Juventus (olasz)
VISSZAVÁGÓK
Május 9., kedd, 20.45 óra: Juventus (olasz)–AS Monaco (francia)
Május 10., szerda, 20.45 óra:
Atlético Madrid (spanyol)–Real Madrid (spanyol)

DÖNTŐ
Június 3., szombat, Cardiff, Millennium Stadion
AS Monaco (francia)/Juventus (olasz)Real Madrid (spanyol)/Atlético Madrid (spanyol)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik