BL: Azt éreztem, akkora energia van a pályán, hogy megnyerjük a meccset – Dibusz

NAGY-PÁL TAMÁSNAGY-PÁL TAMÁS
Vágólapra másolva!
2021.08.25. 09:37
null
Dibusz elmondta, úgy mentek ki a második félidőre, hogy nincs az a csapat, amelyik elvehetné tőlük a továbbjutást (Fotó: Havran Zoltán/Magyar Nemzet)
A Ferencváros hazai pályán is kikapott 3–2-re a svájci Young Boystól a Bajnokok Ligája utolsó selejtezőkörének visszavágóján, így az Európa-liga csoportkörében folytatja a szereplést. A találkozó után az FTC kapusa, Dibusz Dénes értékelt a sajtótájékoztatón.

Dibusz Dénes természetesen csalódott volt a találkozó után.

„Ezt most nehéz megemészteni, mert tényleg nagyon nagy munkát tett bele a csapat ebbe a mérkőzésbe. Az első félidő szerintem szenzációs volt, mondhatom azt is, hogy várakozáson felüli. Nagyon jól játszottunk, meg tudtuk fordítani a mérkőzést, fantasztikus hangulat volt. Igazából úgy jöttünk ki a második félidőre, hogy nincs az a csapat, amelyik elvehetné tőlünk, hiszen tényleg annyira rendben voltunk, a szurkolók támogattak, negyvenöt percünk volt arra, hogy egy-nullára megnyerjük a második félidőt, és bejussunk a Bajnokok Ligája csoportkörébe. Sajnos nem kezdtük jól a második játékrészt, ennek nem tudom az okát. Nem tudtuk megtartani a labdákat. Egy rövid kihagyást kihasználva egyenlítettek a svájciak. Ez már ugyanolyan, mintha a BL-ben játszanánk, vagyis minden párharcnak, minden apró mozdulatnak, helyezkedésnek hatalmas jelentősége van, ezt láthattuk ma is. Ezeken a mérkőzéseken gyakorlatilag semmilyen hiba nem fér bele.”

Videónkban beszél még a szurkolók támogatásának jelentőségéről, arról, hogy milyen tervei vannak az Európa-liga csoportkörében, illetve szóba kerül, hogy mostantól a Ferencvárosnak a bajnokságra kell koncentrálnia.

VASTAPS A TALÁLKOZÓ UTÁN

A MÉRKŐZÉSRŐL BŐVEBBEN ITT OLVASHAT!

BAJNOKOK LIGÁJA
SELEJTEZŐ, PLAYOFF
VISSZAVÁGÓ
BAJNOKI ÁG
FERENCVÁROS–YOUNG BOYS (svájci) 2–3 (2–1)

Budapest, Groupama Aréna, 20 677 néző. Vezette: Karaszjov (orosz)
FERENCVÁROS: Dibusz – Wingo, Blazic, Kovacevic, Civic – Somália (Mak, 86.) – Zachariassen (Loncar, 76.), Laidouni, Uzuni – Boli (Zubkov, 71.), R. Mmaee. Vezetőedző: Peter Stöger
YOUNG BOYS: Von Ballmoos – Maceiras, M. Camara, Zesiger, U. Garcia – Fassnacht, Sierro (Aebischer, 63.), Martins Pereira, Ngamaleu – M. Elia (Lauper, 85.), Siebatcheu (Mambimbi, 85.). Vezetőedző: David Wagner
Gólszerző: Wingo (18.), R. Mmaee (27.), ill. Zesiger (4.), Fassnacht (56.), Mambimbi (90+3.)
Kiállítva:
Laidouni (64.)
Továbbjutott:
a Young Boys, két győzelemmel, 6–4-es összesítéssel

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik