BL: Ancelotti szerint C. Ronaldónak bestiális a fizikuma

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.03.18. 23:19
null
Nem fárad, a gólokat pedig továbbra is gyártja: C. Ronaldo kétszer köszönt be a Schalkénak (Fotó: Reuters)
A labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének visszavágóján az első mérkőzést 6–1-re megnyerő Real Madrid odahaza 3–1-re győzött a Schalke ellen. A két gólig jutó Cristiano Ronaldo beérte a klub mindenkori házi góllövőlistáján Puskás Ferencet, aki pályafutása során 242 gólt szerzett. 

„Balszerencsések vagyunk Jesé sérülése miatt – kesergett a mérkőzés lefújását követően Carlo Ancelotti, a Real Madrid mestere. – Még át kell esnie egy-két teszten, de úgy látszik, elszakadt a térdszalagja. Oda az idénye, tudom, mit érez most, ilyen koromban én is átestem ezen. Jó szellemben futballoztunk, különösen a második félidőben. A legjobb nyolc között már nincs rossz csapat, itt mindenki erős, ide csak Európa legjobbjai kerülnek. Külön öröm, hogy három spanyol klub is bekerült. Ronaldo jól van, teljesen egészséges, és bármennyit játszhat, mert egyszerűen bestiális a fizikuma! Isco is jól játszott, magas szinten, mint mindig, ellátta védekező feladatait is.”

„Nincsenek vágyaink arra vonatkozóan, hogy melyik gárdát szeretnénk kapni a pénteki sorsoláson – így a mérkőzés után Sergio Ramos, a Real Madrid védője. – A sorozat szépségét éppen az adja, hogy nagy ellenfelekkel nagy mérkőzéseket kell játszani.”

„Aki látta a mérkőzést, megállapíthatta, hogy becsülettel tettük a dolgunkat – mondta Jens Keller, a gelsenkircheniek vezetőedzője. – A csapat megmutatta, hogy képes harcolni. A Realnak jóval több helyzete volt, de Ralf Fährmann világklasszis teljesítménnyel rukkolt elő. Két egyéni hiba miatt elestünk a döntetlentől, de azért így sem vagyok elégedetlen a végeredménnyel. Ronaldo nem véletlenül lett az Év labdarúgója, elképesztő adottságokkal bír.”

„Noha a továbbjutás kérdése már eldőlt, az első félidőben megmutattuk, mire vagyunk képesek – értékelt a remeklő Ralf Fährmann, a Schalke kapusa. – A második félidőben peches gólt kaptunk, ezzel véget is ért számunkra a mérkőzés. Remélem, a következő idényben is eljutunk a BL-be.”

„Felemelt fejjel akartunk búcsúzni a BL-től, szerintem így is történt. Az első félidőben remekül teljesítettünk, több helyzetet is kialakítottunk. Véget ért számunkra a BL-kaland, nincs miért szégyenkeznünk. Nagy élmény és tapasztalat volt Cristiano Ronaldo és Gareth Bale ellen pályára lépni” – vélekedett a németek gólszerzője, Tim Hoogland.

BAJNOKOK LIGÁJA
NYOLCADDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ
REAL MADRID (spanyol)–SCHALKE 04 (német)
3–1 (1–1)
Madrid,
Santiago Bernabéu Stadion. V: Karaszov (orosz)
REAL MADRID: Casillas – Nacho, Varane, Ramos (Carvajal, 70.), Coentrao – Isco, Illarramendi, Xabi Alonso (Casemiro, a szünetben) – Jesé (Bale, 8.), Morata, Cristiano Ronaldo. Vezetőedző: Carlo Ancelotti
SCHALKE: Fährmann – Hoogland, Höwedes (Papadopulosz, 58.), Matip, Kolasinac – Ayhan (Annan, 81.), Neustädter – Obasi, Meyer, Draxler – Huntelaar (Szalai, a szünetben). Vezetőedző: Jens Keller
G: C. Ronaldo (21., 74.), Morata (75.), ill. Hoogland (31.)
Továbbjutott: a Real Madrid, 9–2-vel

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik