BL: A győzelem volt a cél, de éreztük, meglehet a csoportelsőség – Goncalo Ramos

Vágólapra másolva!
2022.11.03. 09:43
null
Nagyszerűen küzdött a Benfica a csoport megnyeréséért. (Fotó: AFP)
Mint beszámoltunk róla, a Benfica nem mindennapi módon szerezte meg az elsőséget a Bajnokok Ligája H-csoportjában. A fordulót megelőzően az egymás elleni mérkőzéseken elért két 1–1-es döntetlen miatt csak a gólkülönbség választotta el a két csapatot egymástól, végül a csoportban szerzett több idegenbeli gól döntött a Benfica javára.

 

A Bajnokok Ligája csoportkörének utolsó játéknapján nem akármilyen befejezést eredményeztek a H-csoport küzdelmei. A forduló előtt négy góllal volt jobb a gólkülönbsége a Paris Saint-Germainnek a Benficáénál, így a franciák álltak a csoport élén.

Mivel a PSG 2–1-es győzelmet aratott Torinóban a Juventus felett, a Benficának ötgólos sikerre volt szüksége a Maccabi Haifa ellen, ráadásul úgy, hogy legalább hat gólt szerezzen (5–0-s siker esetén több lőtt góllal a PSG lett volna a csoportelső).

A portugáloknak még két gólra volt szükségük a 87. percben, azonban Henrique Araújo és Joao Mário találatával sikerült elérniük az ötgólos győzelmet, és végül a csoportban idegenben szerzett több góljuknak köszönhetően jutottak tovább (9–6).

A torinói mérkőzés első gólját szerző Kylian Mbappé az UEFA weblapjának nyilatkozott a nekik kedvezőtlen végjátékról. „Számunkra nem probléma, hogy a második helyen végeztünk. A legfontosabb, hogy itt is sikerült győznünk, ami nem volt könnyű. Sajnos nem nyertük meg a csoportunkat, de továbbjutottunk, és meglátjuk, mit hoz a sorsolás.”

Christophe Galtier a PSG honlapjának értékelt. „Tisztában voltunk a szabályokkal, és a cseréinket is ennek szellemében terveztük meg. Ami a 92. percben történt? Senki sem láthatta előre ezt. Meglátjuk, hogy melyik együttessel sorsolnak minket össze, az biztos, hogy kemény ellenfelet fogunk kapni, de egyik csapat sem örülne, ha velünk kellene játszania.”

Roger Schmidt, a Benfica vezetőedzője nagyon büszke volt csapatára. „Gratuláltam a játékosaimnak a csoportmérkőzések során nyújtott teljesítményükhöz. Nagyon magas szinten játszottunk mind a hat találkozón, végig bíztunk abban, hogy megszerezhetjük a csoportelsőséget.”

A portugálok középpályása Chiquinho az UEFA honlapjának nyilatkozva elmondta, nem tudta, hogy milyen eredményre van szükségük pontosan ahhoz, hogy megszerezzék a csoport első helyét. „Nem voltam biztos abban, hogy elsők vagyunk-e, vagy sem. Nagyon jó az élen végezni ebben a csoportban, de ez is csak egy mérkőzés volt, amelyet meg akartunk nyerni.”

Goncalo Ramos, a mérkőzés első gólját szerző támadó kiemelte, hogy tisztában voltak a csoportelsőség megszerzésének lehetőségével. „A győzelem megszerzésére koncentráltunk, de tudtuk, hogy a gólkülönbségünk javításával lehet esélyünk, ezért megpróbáltunk minél több gólt szerezni. Örülök, hogy ismét góllal segíthettem a csapatot.”

A nyolcaddöntők sorsolását november 7-én tartják Nyonban 12 órától.

BAJNOKOK LIGÁJA
6. FORDULÓ
H-CSOPORT
Juventus (olasz)–Paris Saint-Germain (francia) 1–2 (Bonucci 39., ill. Mbappé 13., Nuno Mendes 69.)
Maccabi Haifa (izraeli)–Benfica (portugál) 1–6
(Chery 26. – 11-esből, ill. G. Ramos 20., Musa 59., Álex Grimaldo 69., Rafa Silva 73., H. Araújo 88., Joao Márioa 90+2.)

A H-CSOPORT VÉGEREDMÉNYE
1. Benfica 6 4 2 16– 7 +9 14
2. Paris SG 6 4 2 16– 7 +9 14
3. Juventus 6 1 5 9–13 –4 3
4. Maccabi Haifa 6 1 5 7–21 –14 3

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik