„Azért nem ítélte meg a tizenegyest, mert gyáva volt” – Tuchel kifakadt a bíróra

T. Z.T. Z.
Vágólapra másolva!
2024.04.10. 10:44
Arsenal FC v FC Bayern Munchen: Quarter-final First Leg - UEFA Champions League 2023/24
Thomas Tuchel kemény szavakkal illette a játékvezetőt a keddi negyeddöntő után (Fotó: Getty Images)
Mint ismert, az Arsenal 2–2-es döntetlenre végzett a Bayern Münchennel a labdarúgó Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első mérkőzésén. A lefújás után a két tréner, Mikel Arteta és Thomas Tuchel is értékelte a látottakat.

„Szerintem nagyon jól kezdtük a meccset, dominánsak voltunk, az ellenfél térfelén tartottuk a labdát, majd ezzel a lendülettel meg is szereztük a vezetést – értékelte a találkozót Mikel Arteta, az Arsenal menedzsere. – Aztán eljött a meccs kritikus pillanata, Ben White kihagyott egy nagy helyzetet, márpedig a Bajnokok Ligájában semmit nem lehet ajándékba adni. Ebben a versenysorozatban nagyon kicsik a különbségek a csapatok között, ilyen szintű ellenféllel szemben helyzeteket is nagyon nehéz kialakítani. Mégis úgy gondolom, hogy higgadtak voltunk, különösen 2–1-es Bayern-vezetés után. Ilyenkor könnyen megeshet, hogy elveszíted a játékodat, velünk azonban ez nem esett meg.”

A szakember úgy látja, csapatának a müncheni visszavágón is meglesz az esélye a továbbjutás kiharcolására: „Azt hiszem, hogy elkövettünk néhány hibát, de azon leszünk, hogy tanuljunk ezekből és kijavítsuk őket a visszavágóra. Nagyon büszke vagyok a fiúkra, most érzem a csapatban a hitet, hogy elmegyünk Münchenbe és lesz esélyünk megnyerni a találkozót.”

A Bayern München vezetőedzője, Thomas Tuchel a lefújás után a játékvezetőt kritizálta, amiért meglátása szerint csapata a második félidőben nem kapott meg egy jogos tizenegyest. Az idény végén távozó német tréner azt is elárulta, hogy miért dühös különösen: „Úgy gondolom, hogy hatalmas hibát követett el a játékvezető. Egy jogos tizenegyest nem kaptunk meg, ráadásul azt is elárulta, miért nem ítélte meg javunkra a büntetőt. Azt mondta a futballistáimnak, hogy azért, mert az Arsenal játékosa gyerekes hibát vétett, és egy Bajnokok Ligája-negyeddöntőben egy ilyen hibáért nem fog büntetőt ítélni. Ha ez a magyarázat, az borzasztó. Nagyon dühösek vagyunk, hiszen pusztán azért nem ítélte meg a tizenegyest, mert gyáva volt” – értékelte a vitatott esetet Tuchel.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik