Ifi BL: Negatív hatással nem lesz a fiúk karrierjére – a Puskás Akadémia edzője a fájó kiesés után

N-P. T.N-P. T.
Vágólapra másolva!
2023.10.26. 08:47
Hiába ikszelt az azeri odavágón (1–1) a Puskás Akadémia a Gabalával a labdarúgó UEFA Ifjúsági Liga bajnoki ágának 1. fordulójában, hazai környezetben 1–0-s vereséget szenvedett, ezzel 2–1-es összesítéssel búcsúzott a sorozattól. A találkozó után Körtvélyesi István vezetőedzővel, illetve az odavágón az egyenlítő gólt szerző Umathum Ádámmal beszélgetett az NSO Tv stábja.

Körtvélyesi István nagyon csalódott volt a szerinte „agyonnyert" mérkőzés után.

„Rengeteg veszélyes szituációnk, gólhelyzetünk volt, az ellenfél többször is az utolsó pillanatban mentett. Nekünk a fáradtságból adódóan hiányzott az a pici plusz, emiatt nem volt megfelelő a koncentráció sem. A játékunk nem teljesen tudott felépülni úgy, ahogy szerettük volna, ebből fakadóan nem tudtak a fiúk a meccs közben váltani. Sokkal jobban meg lehetett volna szervezni a játékot, és a többi részét is.”

Videónkban beszél arról, volt-e nyomás a fiúkon; meg lehetett volna-e akadályozni az azeriek győztes gólját; szóba kerül a találkozó végi büntetőgyanús szituáció, de válaszol arra is, hogy milyen hatással lehet ez a kiesés játékosai karrierjére. Rajta kívül a videóban az egyik védő, Umathum Ádám is megszólal.

UEFA IFJÚSÁGI LIGA, BAJNOKI ÁG
1.FORDULÓ, VISSZAVÁGÓ
PUSKÁS AKADÉMIA FC–GABALA FC (azeri) 0–1 (0–0)
Pancho Aréna, 500 néző. Vezette: Mohammad Usman Aslam (Tom Grönevik, Jörgen Valstadsve) – norvégok
PAFC: Perczel – Makara (Koch, 70.), Vajda R., Umathum, Markgráf – Dimirijev (Dusinszki, 63.), Osadcsji, Vékony (Juricic, 70.) – Szabari (Somfalvi, 57.), Piscsur, Jablonoszkij (Lahuncov, 63.).Vezetőedző:Körtvélyesi István
GABALA: Muradov – E. Amadov, Rasidov, I. Ramazanov, Gafarov – Sanijarov, F. Amadov (Badalzade, 73.), Tamazli (Asadov, 83.) – Bakisov (G. Ramazanov, 73.), Agalarov, Budagov (Mammadli, 28.).Vezetőedző: Famil Kalilov
Gólszerző: Bakisov (0–1) az 56. percben
Továbbjutott:aGabala, 2–1-es összesítéssel

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik