Kétgólos előnnyel utazik a Debrecen Svédországba

Vágólapra másolva!
2009.07.15. 21:55
Címkék
A Debrecen vendéglátóként 2–0-ra nyert az első mérkőzésen a svéd Kalmar ellen a labdarúgó Bajnokok Ligája selejtezőjének 2. körében. A hazaiak az első félidőben egyértelműen jobban játszottak ellenfelüknél, de gólt ekkor még nem sikerült szerezniük. A szünet után az északi csapat került fölénybe, ám a DVSC-TEVA megúszta ezt az időszakot, majd Varga József és Kiss Zoltán 73., illetve 86. percben lőtt góljával végül szép győzelmet aratott.
Dudu (fehérben) nagyot küzdött, a visszavágón talán a gól is összejön neki
Fotó: Mirkó István
Dudu (fehérben) nagyot küzdött, a visszavágón talán a gól is összejön neki
Dudu (fehérben) nagyot küzdött, a visszavágón talán a gól is összejön neki
Fotó: Mirkó István
Dudu (fehérben) nagyot küzdött, a visszavágón talán a gól is összejön neki

Rögtön az első percben ráijesztettek a vendégek a debreceni szurkolókra, ám csak kapufáig jutottak, ráadásul les miatt amúgy is érvénytelen lett volna a gól. Az első debreceni próbálkozás Kiss Zoltán nevéhez fűződött, és jó volt látni, hogy 18 méteres lövése után is a hazaiak játszottak veszélyesebben.

Leandro csak centikkel tévesztette el a jobb felsőt, majd beadásáról alig maradt le Dudu. A Loki brazilból magyarrá lett játékosa egyébként remekül játszotta be a bal oldalt, beadásai rendre veszélyesen szálltak középre, ám egyiket sem sikerült gólra váltani.

A nagy debreceni rohamok a félidő közepe táján alább hagytak, ezt követően kiegyenlítettebb lett a játék. A svédek szerencsére ezt követően sem tudtak komolyabb helyzetet kialakítani Vukasin Polekszics kapuja előtt, többnyire távoli lövésekkel próbálkoztak, eredménytelenül.

REAKCIÓK

Herczeg András, a DVSC-TEVA klubmenedzsere: – Sikerrel vagyunk túl egy nehéz mérkőzésen, amelyen felnőttünk a feladathoz, ám ez nem jelenti azt, hogy hátradőlhetnénk a visszavágó előtt. Felszabadultan játszottunk, amit meg kell ismételnünk Svédországban –az előny birtokában önbizalommal léphetünk pályára.
Leandro, a mérkőzés egyik legjobbja: – Sokat gyakoroltuk a szélső beadásokat, és örülök neki, hogy a kihasználatlan lehetőségeket követően végül egy ilyenből, Oláh Lóránt elfutása után sikerült gólt szereznünk. Görcs nélkül kellett játszanunk, amiben segített a minket lelkesen biztató közönség is, és erőt adott minden egyes becsúszáshoz. A visszavágón nagyon figyelnünk kell hátul, hogy ne kapjunk gólt, és akkor minden rendben lesz.
A Debrecen többet birtokolta a labdát az első játékrészben, de az összjátékba sok hiba csúszott, ez is közre játszott abban, hogy nem sikerült előnyt szerezni.

A szünet után ez majdnem a Kalmarnak sikerült, de a visszafutó Szakály Péter becsúszva szögletre tudott menteni Sobralense elől. Nem egyedi eset volt ez, a Kalmar egyértelműen átvette az irányítást, a svédek a bal oldalról többször is életveszélyesen lőtték keresztbe a labdát a kapu előtt, de Sobralense egyszer sem tudott élni az előtte adódó nagy helyzettel.

A 63. percben Leandro gondoskodott róla, hogy Petter Wasta se nyugodhasson meg teljesen, a svéd kapus épphogy szögletre tudta ütni a labdát.

Tíz perccel később már nem tudott hárítani, megszerezte a vezetést a Debrecen! A Dudu helyére beálló Oláh Lóránt kapott labdát a leshatáron, elszáguldott a jobb oldalon, tökéletesen adott középre, az érkező Varga József pedig bevetődve juttatta a labdát a kapuba az eldőlő Wasta mellett. 1–0.

A vezető gól a Debrecent feldobta, a vendégeket pedig visszavetette. Előbb Szakály, majd Leandro növelhette volna az előnyt, ám ekkor még megúszták a svédek. Nem úgy a 86. percben, amikor Dombi Tibor egy bedobással Kiss Zoltánt hozta játékba, aki 19 méterről remek lövéssel küldte a jobb alsó sarokba a labdát. 2–0.

A hátralévő időben több gól már nem esett, így a Debrecen kétgólos előnnyel várhatja a jövő szerdai svédországi visszavágót.

A MÉRKŐZÉS ÖSSZEFOGLALÓJA



BAJNOKOK LIGÁJA


Nézőszám: 9000
Játékvezető: Fredy Fautrel (francia)
Asszisztensek: Christoph Capelli, Stephan Luzi (mindkettő francia)

A KEZDŐCSAPATOK
DVSC-TEVA KALMAR
1 Polekszics 1 Wasta
22 Bernáth 26 Nouri
18 Máté P. 3 Lantz
17 Mészáros 9 S. Larsson
4 Leandro 14 Alander
77 Czvitkovics 25 Eriksson
33 Varga J. 8 Rydström
30 Kiss Z. 18 R. Elm
55 Szakály P. 12 Sobralense
14 Rudolf 13 D. Elm
99 Dudu 17 Mendes
Klubmenedzser: Herczeg András Vezetőedző: Nanne Bergstrand

Gólszerző: Varga J. (73.), Kiss Z. (86.)
Csere: Dudu h. Oláh L. (59.), Szakály h. Dombi (85.), Rudolf h. Katona (90.), ill. Mendes h. Dauda (85.), David Elm h. Santos (85.)
Sárga lap: Bernáth (65.), Varga J. (74.)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik