PL: közleményt adtak ki az ordító technológiai hiba után

T. D.T. D.
Vágólapra másolva!
2020.06.18. 20:17
null
A pillanat, amikor minden Sheffield-játékos gólt kiált (Fotó: AFP)
A Premier League-ben használatos gólvonal-technológiát gyártó cég, a Hawk-Eye Innovations közleményt adott ki az Aston Villa–Sheffield United mérkőzésen történtekkel kapcsolatosan.

Mint ismert, a találkozó 0–0-s döntetlennel zárult – de a Sheffieldet egy szabályos góltól fosztotta meg a gólvonal-technológia hibája. Egy beadás után a hazaiak kapusa, Örjan Nyland lehúzta a labdát, de játékostársa, Keinan Davis lökésének is következtében egyértelműen a gólvonal túloldalára sodorta azt. Az esetnél mindenki Michael Oliverre figyelt, akinek az órája nem jelzett, ahogyan a videobíró sem szólt a fülére.

„A Villa Parkban rendezett Aston Villa–Sheffield United meccs első félidejében egy gólvonalhoz közeli esetnél az Aston Villa kapusa, Nyland átvitte a labdát a gólvonalon. A játékvezetők sem az órára, sem a fülükre nem kaptak jelzést. A hét, lelátón elhelyezett, kapu körüli kamerát kitakarta a védő, a kapus és a kapufa. Ilyen szintű takarásra a korábbi kilencezer, Hawk-Eye segítségével megrendezett mérkőzésen nem volt példa. A rendszer működőképesnek bizonyult a meccs előtti, előírásoknak megfelelő tesztek során, és a játékvezetők is megerősítették ezt. Végig működött. A Hawk-Eye őszintén elnézést kér a Premier League-től, a Sheffield Unitedtől és mindenkitől, akit érintett az eset.”

AZ ESET VIDEÓN

ANGOL PREMIER LEAGUE
28. FORDULÓ
Aston Villa–Sheffield United 0–0

null

null



Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik