PL: az MU-legenda védelmébe vette az „unalmas Chelsea-t”

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.04.30. 12:47
null
A Chelsea játékosait a bajnoki cím érdekli, nem a kritikus hangok (Fotó: Reuters)
A Chelsea szerdán 3–1-re legyőzte idegenben a Leicester Cityt az angol élvonalban (Premier League), és már csak egy győzelemre van attól, hogy matematikailag is bebiztosítsa a bajnoki címét. A vendégek mindent eldöntő harmadik gólját követően a „kékek" szurkolói nem feledkeztek el megemlékezni az Arsenal-drukkerektől kapott hétvégi fricskáról sem, míg Gary Neville, a Manchester United korábbi labdarúgója kiállt José Mourinho csapatának minimalista játékstílusa mellett.

 

Szerda este korábbról elmaradt mérkőzést pótoltak, amelyen a Chelsea 1–0-s hátrányból gyűjtötte be a három pontot. A találkozó közben a londoni szurkolók frappáns választ adtak az Arsenal elleni, 0–0-s döntetlennel végződő rangadón előkerült „vádra”, mely szerint unalmas a listavezető játéka.

A vendégek szimpatizánsai Ramires gyönyörű találata után ironikus hangnemben kezdték énekelni az „ágyúsok” híveitől már hallott „Unalmas, unalmas Chelsea” rigmust.

A drukkerek mellett Gary Neville is védelmébe vette a Chelsea játékát. A televíziós szakértő szerint nem lehet elvárni egy csapattól sem, hogy egész éven át brillírozzon.

„Ez teljesen nonszensz – mondta a Sky Sports kamerái előtt az MU legendája. – Ezerkilencszázkilencvenhatban a Kevin Keegan vezette Newcastle United játéka izgalmas és szórakoztató volt, de ennek ellenére vesztes. Feledésbe merültek.”

„Az emberek csak a győztesekre emlékeznek. Erre a Chelsea-re mindenki emlékezni fog. A szezon elején izgalmas mérkőzéseken, szépen és stílusosan futballoztak. Az elmúlt pár hónapban nagy hullámvölgyben voltak, de ez benne van a labdarúgásban. Nem lehet egy teljes szezont tökéletes formában végigjátszani” – tette hozzá Neville.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik