D. Á. 2021.10.20 18:19

Newcastle: arra kérték a szurkolókat, ne hordjanak arab viseletet

Óriási az öröm a Newcastle United labdarúgócsapatánál, mert új, nagyon gazdag tulajdonosok kezébe került a klub. A szurkolók úgy mutatták ki hálájukat, hogy hagyományos arab viseletben látogattak ki a legutóbbi Premier League-mérkőzésre. A szaúdi tulajdonosok állítólag örültek a gesztusnak, a klub most mégis arra kéri a szurkolóit, hogy ezt ne ismételjék meg.

 

A szurkolók kicsit túlzásba vitték az ünneplést a klub szerint (Fotó: Getty Images)
 
Válságértekezlet kezdeményeztek a Newcastle tulajdonosváltása miatt
Newcastle: monumentális ünneplés a tulajváltás hallatán
Összefogtak a klubvezetők a Newcastle új tulajdonosa ellen


Mint ismert
, október 7-én hivatalossá vált, hogy a szaúd-arábiai állami befektetési alap (PIF) 80 százalékos részesedést szerzett a Newcastle Unitedben.

A szurkolók annyira megörültek az új tulajdonosoknak, hogy a Tottenham Hotspur elleni Premier League-mérkőzésen néhányuk hagyományos arab viseletben jelent meg. 

Bár a klub szerint senki sem sértődött meg emiatt, mégis arra kérte drukkereit, ezt ne ismételjék meg a jövőben.

„Néhány szurkoló muszlim öltözékben látogatott ki a St. James's Parkba, miután új tulajdonosokhoz került a klub. Közülük senki sem sértődött meg azokra a szimpatizánsokra, akik így fejezték ki örömüket. Ezt pozitív gesztusnak és üdvözlésnek vélték. Ugyanakkor fennáll a lehetősége annak, hogy ez a fajta öltözködés kulturálisan nem megfelelő és másoknak sértő lehet” – írja a Newcastle United a hivatalos közleményében.

„A klub minden látogatóját arra ösztönzi, hogy viselje a saját kultúrájának vagy vallásának megfelelő öltözéket, és továbbra is tükrözze azokat a széles és gazdag multikulturális közösségeket és csoportokat, amelyekből a klub büszkén várja a támogatást” – olvasható a klub hivatalos Twitter-oldalán.

A csapatnál már meg is történt az első komolyabb változtatás: a Newcastle United közös megegyezéssel szerződést bontott menedzserével, Steve Bruce-szal. A távozó vezetőedző úgy érzi, véget ért pályafutása.

 

2021.11.23 22:33:03

Angol labdarúgás CSINTA SAMU

ALAPVONAL. Solskjaer szinte valamennyi játékosa lelkében megtalálta azt a húrt, amelytől edző és futballista egyszerre rezonál. Főnök, akit szerettek a labdarúgói – annyira ritka eset, hogy már-már életszerűtlen. Részben talán azt is magyarázza, miért kellett vége szakadnia ennek a mesének.

2021.11.21 19:12:31

Angol labdarúgás T. Z.

A korábbi szélső jelentős fejtörést okozott Sir Alex Fergusonnak és számos más menedzsernek.

2021.11.20 18:09:00

Angol labdarúgás H. Á.

Ha a friss válogatott Aaron Ramsdale nem véd ilyen remekül, ki tudja, mennyi lett volna a vége.

2021.11.09 22:20:13

Angol labdarúgás MONCZ ATTILA

ALAPVONAL. „Ha négy játékost igazolsz, de kettő nem válik be, az nem a világvége. Viszont menedzserből csak egyet szerződtethetsz, és ha ő nem jön be, az katasztrófa. Majd jön a kérdés: mikor harapjak bele a citromba, hogy elismerjem, ez bizony rosszul sült el?”

2021.11.07 16:20:59

Angol labdarúgás BALÁZS DÁVID

A „kalapácsosok” megelőzték Kloppékat, és felléptek a harmadik helyre.