FFT: visszatérésről álmodik a Blackpool, a QPR és a Palace korábbi edzője

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.12.01. 18:46
null
Ian Holloway (Fotó: AFP)
A FourFourTwo magazin chatszobájában ezúttal Ian Holloway válaszolt az olvasók kérdéseire. Ízelítőként néhány részlet az interjúból:

– Élvezi, hogy most nincs az a teher, ami az edzői munkából fakad?
– Mostanában más dolgokkal ismerkedem. Azt tanulom, hogyan készül egy rádió­ vagy tévéműsor, igaz, továbbra is arról beszélek, aminek a szívem, a lelkem és az egész életem szenteltem. Más színben látom a dolgokat, mert nem nyom már az a teher, ami korábban

– Tervezi, hogy egyszer visszatér a kispadra?
– Természetesen, egyszerűen csak arról van szó, hogy nem kapok munkát! Amikor meghallgatáson voltam, nem olyan irányba mentek a dolgok, amilyenbe szerettem volna. Megesik az ilyesmi. Tovább kell lépni. Folyamatosan a zsákmányt lesem, keresem az újat. Mostanában festészetből veszek órákat, mert mindig is jól rajzoltam. Eljárok egy tanfolyamra.

– Mondott olyat sajtótájékoztatón, amit jó előre megtervezett?
– Mindig mindent rögtönöztem, és voltak részek, amelyek egy adott focistámnak szóltak. Az ember próbálja megragadni a többiek figyelmét, hogy aztán együtt mozdulhassanak előre. Hogy ez manapság miképpen történik, azt nem tudom. Frank Lampard talán könnyen eléri, hogy a teljes Chelsea­-brigád odafigyeljen rá azután is, hogy kikaptak, de lehet, hogy ez másnak nem menne.

– Igaz, hogy a Championship rájátszás-trófeájával táncolt az utcán, miután legyőzték a Crystal Palace-t 2013-ban?
– Igen. Aztán észrevettem, hol is vagyok, és gyorsan visszaugrottam a buszra. Akár meg is támadhattak volna. Kevin Phillips szólt rám, hogy mégis mit csinálok. Akkor tényleg nem tudtam, hogy mit teszek. Azért álltunk meg, hogy alkoholt vegyünk, mert korábban nem engedtem meg nekik, hogy pezsgőt hozzanak fel a buszra. Nem akartam megkísérteni a sorsot. Amint felszálltam azonban, már vettem is elő a pénzem, hogy meghívjam őket egy kis italra. Nagyon büszke voltam a teljesítményünkre.

– Melyik az edzői munka legnehezebb része?
– Közben talán fel sem tűnik, de felülkerekednek az érzelmeid, és abba is bele vagyok betegedve, amikor nem vagyok más, csak egy eredmény. A feleségem meg is kért arra, hogy ne vigyem haza a gondjaimat. Elég megrendítő élmény volt. Nem is könnyű eleget tenni az ilyen felszólításnak, mert könnyen lehet, hogy az eredmény dönti el, marad­-e állásod, vagy kirúgnak.

A teljes interjút elolvashatja a FourFourTwo.hu-n, ide kattintva!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik