Arne Slot: Klopp több jó tippet is adott nekem

BALOGH ANDRÁSBALOGH ANDRÁS
Vágólapra másolva!
2024.06.20. 10:44
null
Arne Slot felkészült arra, hogy átvegye Jürgen Klopp helyét Liverpoolban (Fotó: liverpoolfc.com)
A Jürgen Kloppot váltó Arne Slot beszélt a Liverpool nyári felkészüléséről, a kihívásokról, az elődjéről, a játékstílusáról és a következő idényre tervezett célkitűzésről is a klub honlapjának.

A holland edző a liverpoolfc.com-nak nyilatkozott. „A nyaralásom miatt fel vagyok töltődve, izgatott vagyok, várom az előttem álló új kihívást” – kezdte a Feyenoordnál három idényt eltöltő Arne Slot, aki elmondta, örült, hogy rendesen el tudott búcsúzni a holland klubtól. 

Slot kiemelte, már korábban elkezdte a liverpooli munkát: „szinte mindennap beszélek Richard Hughes-zal. Ez egy rendkívül fontos szakasz az idény szempontjából. Sok mindent tettünk, de inkább a háttérben.” 

A holland edzőt ezután az elődjéről, Jürgen Kloppról kérdezték. „Régóta nézem a futballt. Emlékezetes volt az a korszak, amikor a Xavi, Iniesta, Messi alkotta Barcelona a Cristiano Ronaldo fémjelezte Real Madriddal rivalizált. Ezt követően jött az új rivalizálás: Jürgen Liverpoolja és Pep Guardiola Manchester Cityje között. Mindenki számára, aki szereti a futballt, fantasztikus korszak volt látni, ahogy mindketten kihozták egymásból a legjobbat. Igen, sok Liverpool-meccset láttam, sok City-meccset is, és ha Európában élsz, a Premier League talán a legszebb bajnokság, amelyet követhetsz.”

Slot elmondta, hogy ideérkezése előtt beszélt Klopp-pal. „Fontos volt, hogy beszéljek vele. Ugyanezt tettem a korábbi klubjaimnál is, amikor ott kezdtem, ha valaki kilenc évig dolgozott egy klubnál és ilyen sikeres volt, akkor mindent tudni akarsz tőle, és a játékosokról is tudni akarsz dolgokat. Mindenki látta a búcsúján, de az azt megelőző években is, hogy mennyire népszerű volt. Több jó tippet is adott nekem, de számomra az volt a legjobb, hogy annyira örült nekem, és a médiában is elmondta, ő lesz mostantól a legnagyobb rajongóm, mert a lehető legjobban támogatja a Liverpoolt, és ilyesmivel nem sűrűn lehet találkozni. Sokat elmond a jelleméről, ahogyan ezt a helyzetet is kezelte.”

 

A holland edző kifejtette, hogy van hasonlóság az ő és Klopp stílusa között, példaként a labdabirtoklás és az intenzív játék említhető, de az utolsó pillanatos fordítások is jellemezték a Liverpool és a Feyenoord játékát is. Slot szót ejtett arról is, nem zavarja, hogy nem menedzser, hanem vezetőedző a titulusa Liverpoolban, hiszen Hollandiában is ez volt a szokás:  „vezetőedzőként teljes mértékben bele tudok menni azokba a dolgokba, amiket szeretnék végrehajtani. Dolgozni és a lehető legjobban felkészíteni a csapatot, emellett én és Richard együtt fogunk dolgozni, amikor az átigazolásokról van szó.”

Sipke Hulshoff is Slot edzői csapatának tagja lesz, akivel korábban a Feyenoordnál és a cambuur Leeuwardennél is együtt dolgozott, továbbá érkezik Ruben Peeters is, aki a csapat erőnlétéért felel majd. A kapusokkal Fabian Otte fog dolgozni, aki jelenleg a Copa Américán résztvevő Amerikai Egyesült Államok csapatát segíti, korábban a Mönchengladbachnál volt. Klopp távozása előtt Slot nem kereste fel a játékosokat, azóta viszont már többekkel beszélt, először a csapatkapitányt, Virgil van Dijket kereste meg.

„Az előszezonban minden arról szól, hogy a játékosok fittek legyenek, és hogy a játékötletedet, a játékmodellt elsajátítsák a játékosok. A játékstílus nem lesz teljesen más. Készen kell állnunk az első meccsre, az Ipswich elleni idegenbeli találkozóra” – értekezett Slot az idénykezdés kapcsán, hozzátéve, hogy szeretné, ha az előző idényben szerzett 82 pont fölé jutna a Liverpool. „Jó a csapat, remek játékosokkal, szeretnénk a Liverpoolt a harmadik helynél magasabban látni, ez a jelenlegi kihívás, amellyel szembe kell néznünk.”

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik