Első trófeáját nyerheti meg a Liverpoolban Szoboszlai Dominik

K. J.K. J.
Vágólapra másolva!
2024.02.25. 10:29
Az idény végén távozó Jürgen Klopp Mauricio Pochettino ellen csatázik a döntőben (Fotó: Getty Images)
Az angol futballidény második trófeáját adják át vasárnap délután: a londoni Wembley Stadionban a Liverpool és a Chelsea küzd meg az Angol Ligakupa serlegéért.

A második trófeát adják át Angliában tavaly nyár óta, és egyik sem a Manchester Cityé! Pep Guardiola együttese a 2023-as évben angol bajnok, FA-kupa-győztes és Bajnokok Ligája-győztes, valamint klubvilágbajnok lett, az angliai Szuperkupát (Community Shield) viszont (tizenegyesekkel) elveszítette az Arsenallal szemben augusztusban, a most vasárnap rendezendő Ligakupa-döntőbe pedig be sem jutott. Az Arsenal után a Chelsea vagy a Liverpool gazdagodik trófeával, ez a két csapat csap össze a Wembley-ben. A Chelsea Angliában 2018 (FA-kupa) óta vadászik következő serlegére, érdekes módon időközben Bajnokok Ligáját, Európa-ligát, európai Szuperkupát és klubvilágbajnokságot is nyert.

És most itt a nagy esély Mauricio Pochettino együttese előtt, a Liverpoolt ugyanis elképesztő sérüléshullám sújtja, Szoboszlai Dominik sincs bevethető állapotban, tényleg nehéz helyzetben van Jürgen Klopp menedzser a lehetséges legerősebb kezdőcsapat kialakításakor. Csakhogy… Az egymás elleni tétmeccseket tekintve az utóbbi nyolc csatában nem kaptak ki a liverpooliak, öt döntetlen mellett egyszer győztek, kétszer pedig tizenegyesekkel múlták felül a Chelsea-t: 2022-ben a Ligakupa és az FA-kupa döntőjében.

És nem szabad figyelmen kívül hagyni Jürgen Klopp helyzetét sem, a minden állomáshelyén imádott edző az évad végén elköszön a Liverpooltól, játékosai bevallottan a lehető legjobb eredményekkel szeretnék megajándékozni. Szó se róla, eddig működik a projekt, hiszen a csapat nyolcaddöntős az Európa-ligában, vezeti a Premier League-et, versenyben van az FA-kupában, vasárnap pedig megnyerheti a Ligakupát.

ANGOL LIGAKUPA
DÖNTŐ
16.00: Chelsea–Liverpool (Tv: Match4) – élőben az NSO-n!

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik