A Premier League orosz küldöttsége szerint Hiddink jó döntést hozott

Vágólapra másolva!
2009.02.12. 19:26
A Szport Ekszpressz napilap Guus Hiddink szövetségi kapitányt, valamint az orosz válogatott két Premier League-ben játszó futballistáját faggatta a holland tréner Chelsea-vel kötött megállapodásáról. Andrej Arsavinnak az a legfontosabb, hogy Hiddink továbbra is a szbornaja kapitánya maradt, de Arsenal-játékosként nem drukkol majd a Chelsea-nek, míg Roman Pavljucsenko nem lepődne meg, ha a londoni „kékek” nyernék az angol bajnokságot.
Hiddink nem aggódik az orosz válogatott irányítása miatt
Fotó: Action Images (archív)
Hiddink nem aggódik az orosz válogatott irányítása miatt
Hiddink nem aggódik az orosz válogatott irányítása miatt
Fotó: Action Images (archív)
Hiddink nem aggódik az orosz válogatott irányítása miatt

Guus Hiddink a Szport Ekszpressznek elárulta, sokáig vívódott azon, hogy elvállalja-e a Chelsea irányítását az idény végéig az orosz válogatott vezetése mellett. A holland tréner elárulta, kiváló segítői vannak a szbornajánál, így nem aggódik a jövő miatt, és vállalja a felelősséget.

„Hosszú ideig töprengtem a Chelsea ajánlatán, mielőtt igent mondtam – mondta Hiddink. – Mérlegeltem az előnyöket és a hátrányokat. Tudtam, hogy az angliai szerződésem milyen hatással lehet az orosz válogatottra, és arra jutottam, hogy a szbornaja érdekei nem sérülnek. Azt le szeretném szögezni, hogy én vagyok a felelős a nemzeti csapat eredményeiért.”

„Az igaz, hogy nem lesz olyan nagy rálátásom az orosz bajnokságra, mint eddig, de az utóbbi két és fél év alatt megismertem a fontos játékosokat. Válogatottbeli segédeimmel, Alekszandr Borodjukkal és Igor Kornyejevvel szoros kapcsolatban leszek, és minden fontos információt megkapok majd. A Chelsea-vel csak az idény végéig állapodtunk meg. Egyelőre nem tudok róla, hogy hosszabb időre is szólhat a szerződésem, de ki tudja.”

Az orosz válogatott oszlopos tagja, Andrej Arsavin is nemrég költözött Angliába: az Arsenalhoz szerződött a Zenittől a téli átigazolási időszakban. A játékos számára az a legfontosabb, hogy Hiddink maradt az orosz válogatott élén.

„Számomra az a legfontosabb, hogy Guus maradt a szövetségi kapitány – mondta Arsavin. – Ha hirtelen elhagyja válogatottat, akkor végünk van. Hiddink pótolhatatlan. Mindemellett ellentétesek az érzéseim, mivel nem kívánok rosszat Hiddinknek, de az Arsenal játékosaként nem drukkolhatok a Chelsea-nek.”

A Tottenham orosz sztárja, Roman Pavljucsenko viszont nagy sikereket jósol a Chelsea-nek Hiddink érkezésével. A támadó nem lepődne meg, ha a londoni „kékek” megnyernék a bajnokságot.

„Szerintem Hiddink jó döntést hozott. Sok szerencsét kívánok neki – mondta Pavljucsenko. – A Chelsea problémáiról nem beszélhetek, mivel nem vagyok a csapat játékosa, de úgy vélem, hogy Guusszal egyenesbe jönnek. Nem lepődnék meg, ha bajnokságot nyernének az idén. Hiddink már bizonyította, hogy a semmiből is képes csapatot építeni, hát még ilyen jó játékosállományból.”
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik