A Blackburnhöz szerződött a Tottenham válogatott kapusa

Vágólapra másolva!
2008.07.25. 22:58
A Blackburn Rovers csapatában folytatja pályafutását a 41-szeres angol válogatott kapus, Paul Robinson. A 28 éves hálóőr 1997-ben debütált a Leeds Unitedben, majd 2004-ben igazolt a Tottenhamhez. A kapusért 3.5 millió fontot fizetett a Rovers a londoni együttesnek, és ötéves szerződést kötött vele.
Robinson mostantól a Balckburn Rovers szurkolóit köszöntheti
Fotó: Action Images (archív)
Robinson mostantól a Balckburn Rovers szurkolóit köszöntheti
Robinson mostantól a Balckburn Rovers szurkolóit köszöntheti
Fotó: Action Images (archív)
Robinson mostantól a Balckburn Rovers szurkolóit köszöntheti
Az angol válogatott kapusának távozását sejteni lehetett, hiszen Dzsudzsák Balázs korábbi csapattársa, a brazil Heurelho Gomes két hete írt alá a londoni klubhoz.

Most már biztossá is vált, hogy távozik a Hotspurtől, és a Blackburnben folytatja pályafutását.

Nem lehet azt mondani, hogy Robinson gyakran cserélgette klubjait, hiszen a Rovers a harmadik profi klubja lesz a 28 éves kapusnak.

Robinson mindössze 14 éves volt, amikor a Leeds Unitedtől szerződést kapott, 1997-ben debütált is a Premier League-ben. 2004-ben váltott először klubot, akkor 1.5 millió fontért került a Tottenhamhez…

…ahol történelmet írt, ő ugyanis az egyetlen kapus, akinek gólja győzelmet ért csapatának.

2007. március 17-én pályafutása második gólját szerezte a Watford elleni bajnokin, 85 méterről, szabadrúgásból vette be kollégája kapuját. A labda az egész pályán átszállva a Watford kapusa, Ben Foster feje fölött hullott be a kapuba.

Egyébként ezzel a mozdulatával Robinson lett a 3. kapus a Premiership történetében, aki gólt szerzett (rajta kívül még az akkor Aston Villában védő Peter Schmeichel 2001-es és a blackburni Brad Friedel 2004-es gólját jegyzik), de Robinson az egyetlen, akinek a csapata megnyerte a mérkőzést.

ROBINSON TÁVOLI GÓLJA A WATFORDNAK



A németországi világbajnokságon ugyan négy meccsen nem kapott gólt, mégsem tartozik Anglia legkedveltebb emberei közé, sokan ugyanis az ő nyakába varrják azt, hogy a nemzeti együttes nem jutott ki a 2008-as kontinenstornára.

A 2008-as Eb-selejtezők során 2006. október 11-én Horvátország ellen tényleg nagyot hibázott: Gary Neville hazaadását nézte el… A hazaadott labdát Robinson ki akarta rúgni, viszont az a lába előtt megpattant egy fűcsomón, és a kapuba gurult. A gólt öngólnak könyvelték el, Horvátország 2–0-ra nyerte meg a találkozót.

BALSZERENCSÉS GÓL A HORVÁTOK ELLEN



2007. augusztus 22-én Robinson hibáját követően pedig a válogatott elszenvedte első vereségét az új Wembley stadionban; ezúttal Németországnak "ajándékozott" gólt. A félidőben David James váltotta, azonban az angolok 2–1-re így is elveszítették a mérkőzést.

Robinson Blackburnben az Aston Villával kacérkodó amerikai portás, Brad Friedel „utódja” lesz, a jenkinek már hivatalosan is engedélyt adott a Rovers arra, hogy tágyaljon a birminghamiekkel.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik