A Stamford Bridge-en csak Grantban gondolkodnak, nem kell van Basten

Vágólapra másolva!
2007.09.26. 16:37
A Chelsea vezetői nem tervezik Avram Grant lecserélését, így nem is keresték meg a Holland Labdarúgó-szövetséget a szakvezetőként tevékenykedő Marco van Basten „kivásárlása” ügyében. A londoni klub illetékeseit az sem zavarja, hogy az izraeli szakember nem rendelkezik UEFA Pro licensszel, és egyelőre bizonytalan, hogy kap-e engedélyt a tizenkét hetes türelmi idő lejártával a hosszabb távú munkára.
Avram Grant manchesteri vereséggel mutatkozott be
Reuters/Phil Noble
Avram Grant manchesteri vereséggel mutatkozott be
Avram Grant manchesteri vereséggel mutatkozott be
Reuters/Phil Noble
Avram Grant manchesteri vereséggel mutatkozott be

Szavazás

Javul-e a Chelsea teljesítménye Jose Mourinho távozása után?

Írja be az itt látható számot!
„A Chelsea egyértelműen leszögezi, hogy az első csapat edzőjének csak egyetlen személyt, nem mást mint Avram Grantot kérte fel. A Chelsea-nél senkinek nincs arra felhatalmazása, hogy tárgyaljon egy másik személlyel, a tulajdonoson vagy az elnökség bármelyik tagján kívül” – szerepel a londoniak szerdán délután kiadott közleményében.

A hivatalos tájékoztató szerint teljesen hamis az a feltételezés, hogy most újabb személycserére készülne a Chelsea.

Marco van Basten személyről a jelenleg szakkomentátorként tevékeykedő Fabio Capello tett említést, állítása szerint Frank Arnesen, a „kékek” utánpótlás-igazgatója már tárgyalt a korábbi kiváló csatárral.

A Chelsea-vel szinte teljesen azonos időpontban a Holland Labdarúgó-szövetség is tiltakozott a találgatás ellen.

„Van Basten az év végén tárgyal szerződéséről a holland szövetséggel. A téma az lesz, hogy hosszabbít-e vagy távozik a 2008-as Európa-bajnokság végén – kezdte nyilatkozatát Anja van Ginhoven sajtószóvivőnő, majd így folytatta: - A mostani találgatás annak eredménye, hogy van Basten a hétvégén Manchesterben tartózkodott, ahol Edwin van der Sarról tárgyalt. Csak a véletlennek köszönhető, hogy Abramovics úr közelében ült a lelátón”.

A holland szövetség médiafelelőse hozzátette: van Basten és az elnökség közös döntése volt, hogy csak a selejtezősorozat befejezése után kezdődjenek a tárgyalások.

„Nem tudom, hogy megszületik-e a megegyezés az év vége előtt. Szerintem december előtt nem kezdik meg a tárgyalásokat” – szögezte le a szóvivőnő.

A múlt csütörtökön, Jose Mourinho lemondása után kinevezett Avram Grant londoni jövője még mindig bizonytalan, pillanatnyilag kevesen hisznek abban, hogy hónapok múlva is ő lesz a vezetőedző. Komoly érvként szolgál, hogy nem rendelkezik érvényes UEFA pro licensszel, így a Premier League engedélyére lenne szükség, hogy három hónap elteltével is a Chelsea kispadján maradhasson. A Manchester United csütörtökön be is jelentette, tiltakozik, ha a volt izraeli szövetségi kapitány számára meghosszabbítják az „ideiglenes” engedélyt.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik