Sir Alex Ferguson csapatának döntetlenje a japán bajnok ellen

Vágólapra másolva!
2007.07.17. 15:03
Döntetlent játszott Tokióban a Manchester United csapata. A 2006-os japán bajnok Urawa Red Diamonds ugyan a félidőben vezetett az angolok ellen, de Fletcher és Ronaldo révén sikerült a fordítás. Az angol bajnok azonban mégsem tudott nyerni, mivel a 78. percben Szindzsi Ono egyenlített.
Cristiano Ronaldo szerezte a második manchesteri gólt
Reuters
Cristiano Ronaldo szerezte a második manchesteri gólt
Cristiano Ronaldo szerezte a második manchesteri gólt
Reuters
Cristiano Ronaldo szerezte a második manchesteri gólt

Az angol bajnok Manchester United csapata Ázsiában túrázott, a tokiói Szaitama-stadionban a 2006-os japán bajnok Urawa Red Diamonds volt az ellenfele.

Mindkét együttes jól tartotta a labdát az elején, nem is alakultak ki helyzetek a kapuk előtt. Az első komoly lehetőséget a 25. percben jegyezhettük fel, amikor Cristiano Ronaldo lövését kellett védenie Cukuki kapusnak.

Egy perc múlva a japánok megszerezték a vezetést: Ucsidate Hideki előtt szabad terület nyílt, ő 27 méterről el is lőtte a labdát, amely Edwin van der Sar hálójában kötött ki.

Az Urawa a folytatásban is próbált veszélyeztetni, de a manchesteri védőkön nem tudtak kifogni. Sőt, a másik oldalon Cukukinak kellett védenie, Rooney tesztelte egy fejessel. A manchesteri klasszis a félidő lefújása előtt is nagy helyzetbe került, de most is védett a kapus.

Sir Alex Ferguson a szünetben több cserét is elhatározott, Simpson, Evans és Silvestre folytatta Vidics, Ferdinand és Evra helyén.

A félidő elején egy kapushiba után sikerült az egyenlítés: a csereként beállt Jamagasiról kipattant Carrick lövése, Fletcher pedig ott termett, és a hálóba küldte a labdát.

Az 52. percben már az MU-nál volt az előny, Ronaldo a balszélről befelé indulva a rövid sarokba lőtt.

A vezetés tudatában a United megnyugodott, több lehetőséget is kihasználatlanul hagyott. Erre ráfizettek Scholesék, ugyanis a 78. percben Szindzsi Ono előbb átverte Evanst, majd bevette Van der Sar hálóját. A japán bajnokságban jelenleg második helyen álló Urawa így kiharcolta a döntetlent.

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS

Urawa Red Diamonds - Manchester United 2-2 (1-0)
Tokió
Urawa
Cukuki (Jamagisi a 46.) - Hoszogaj, Horinucsii, Nene, Jamada - Ucsidate (Hiriwaka a 46.), Hasebe, Szoma (Okano a 90+1), Ono - Ponte (Koike a 83), Tanaka (Nagai a 75)
Manchester Utd.:
Van der Sar - Brown, Ferdinand (Evans a 46.), Vidics (Simpson a 46.), Evra (Silvestre a 46.) - C. Ronaldo, Fletcher, Carrick (O'Shea a 69.), Giggs (Smith a 69.) - Scholes - Rooney.
Gólszerzők: Ucsidate (26.), Fletcher (47.), Ronaldo (52.), Ono (78.)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik