NHL: továbbra is hibátlan a Carolina Hurricanes

MTI/R. P.MTI/R. P.
Vágólapra másolva!
2021.11.01. 08:24
null
Necas klassz volt (Fotó: Getty Images)
A Carolina Hurricanes a nyolcadik mérkőzését is megnyerte az észak-amerikai profi jégkorongligában (NHL), a legutóbbi játéknapon 2–1-re győzött az Arizona Coyotes ellen.

 

A hazaiaktól a cseh Martin Necas a gólja mellett gólpasszt is adott, míg a kapuban a dán Frederik Andersen 22 védést mutatott be. A túloldalon a még nyeretlen Arizonában Necas honfitársa, az újonc Karel Vejmelka hiába hárított 37-szer, nem tudta megakadályozni a Hurricanes történetének legjobb szezonkezdetét.

A Columbus szétlövéssel kerekedett házigazdája, a New Jersey Devils fölé: a győztes találatot a cseh Jakub Voracek szerezte. A vendégek kapujában a finn Joonas Korpisalo 39 védést mutatott be, de ez is kevésnek bizonyult a rendes játékidős sikerhez.

A Rangers az újonc Seattle Kraken otthonában nyert, az Anaheim és a Los Angeles ugyanakkor otthon tartotta a pontokat a Montreal, valamint a Buffalo ellen. A Ducksban a 36 éves Ryan Getzlaf pályafutása 1111. mérkőzésén megszerezte a 989. pontját, ezzel beállította Teemu Selänne klubcsúcsát, míg a Kingsben a szlovén Anze Kopitar góllal és gólpasszal járult hozzá együttese szezonbeli harmadik sikeréhez.

NHL
ALAPSZAKASZ

Carolina Hurricanes–Arizona Coyotes 2–1
Seattle Kraken–New York Rangers 1–3
New Jersey Devils–Columbus Blue Jackets 3–4 – szétlövés után
Anaheim Ducks–Montreal Canadiens 4–2
Los Angeles Kings–Buffalo Sabres 3–2

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik