Itt van Amerika
CS. M. 2022.07.02 11:34

NBA: megér ennyit? A Timberwolves megszerezte a liga egyik legjobb védőjét

Az NBA-ben szereplő Minnesota Timberwolves csere útján megszerezte a Utah Jazztől a háromszoros Év védője, olimpiai ezüstérmes francia Rudy Gobertet.  

Rudy Gobert a Timberwolvesnál folytatja (Fotó: Getty Images)

 

A 30 éves center 2013-ban került be a ligába, azóta a Utah Jazzt erősítette, ahol bár egy alkalommal ligaelső lett csapatával az alapszakaszban, a rájátszásban nem tudott maradandót alkotni. 

Az NBA legjobb védőjátékosai között számon tartott – háromszor az év legjobb védőjének választott – Rudy Gobert a közösségi oldalain erősítette meg az ESPN korábbi értesülését, miszerint a következő együttese a Minnesota Timberwolves lesz – csere útján. 

Hogy mit áldozott ezért a Minnesota Timberwolves? Rengeteget. Az előző idényben nagyot dobbantó minnesotaiak négy első körös választási jogot, az idei első körös választottjukat (Walker Kesslert), valamint négy további játékost: Patrick Beverlyt, Malik Beasley-t, Jarred Vanderbiltet és Leandro Bolmarót adták oda a francia centerért, aki a következő idényben 42 millió dollárt keres. 


 

TOVÁBBI CSERÉK KÉSŐBB...

2022.08.03 23:20:00

Amerikai sportok MONCZ ATTILA

ALAPVONAL. »A legsikeresebb sportmenedzserek keményen dolgoznak azon, hogy elsajátítsák ezt az alapvető sportvezetői készséget. Legalább azt tudniuk kell, mikor fogják be a szájukat.«

2022.07.02 23:25:44

Amerikai sportok BODNÁR ZALÁN

ALAPVONAL. Paolo Maldini vagy Joe Sakic diadala persze nem csupán Milan- vagy Colorado-szurkolóként örömteli hír, azt bizonyítja, hogy sokkal édesebb a siker íze, ha egy klubikon, a teljes pályafutását ott töltő sportoló támaszt fel egy csapatot, amiben bizonyosan óriási szerepe van az érzelmi kapocsnak, az elkötelezettségnek is.

2022.06.19 21:14:51

Amerikai sportok S. TÓTH JÁNOS

ALAPVONAL. Egy olyan (sport)vállalkozásban, ahol a személyi döntésekben az ötvenszázalékos sikerarány előtt már kalapot emelnek, ez különösen figyelemre méltó válogatás volt.

2022.06.17 07:19:23

Amerikai sportok GOBODICS TAMÁS (KEZDO5.HU)

A Celtics csak kapaszkodni tudott a nagydöntő hatodik meccsén • Stephen Curry lett az MVP.

2022.06.15 01:05:43

Amerikai sportok MONCZ ATTILA

ALAPVONAL. Menjenek el abba az országba, amelyben egy sportágat vallásként szeretnek, ráadásul értenek is hozzá. Mint Kanadában a jégkoronghoz. Mindent aprólékosan elemeznek, bírálnak, minden vereséget katasztrófaként élnek meg. Ha egy gárdának rosszul megy, a helyi média krízist kiált. Ha jól, azt kérdezi, mikor jön a válság.