Barcelona: a klubbal tárgyal, és spanyolul tanul Hansi Flick – sajtóhír

SMAHULYA ÁDÁMSMAHULYA ÁDÁM
Vágólapra másolva!
2024.02.05. 18:17
Hansi Flick: irány Barcelona?! (Fotó: Getty Images)
A német Bild információja szerint egyre nagyobb az esélye, hogy a német válogatottól tavaly ősszel menesztett német tréner, Hansi Flick veszi át nyáron a katalán csapat irányítását.

 

A német Bild információja szerint a Barcelona felvette a kapcsolatot Hans-Dieter Flickkel, és egyre valószínűbb, hogy ő váltja Xavit a katalánok kispadján. A világ- és Európa-bajnok középpályás a január 27-i, Villarreal elleni 5–3-as vereség után jelentette be, hogy az idény végén távozik a csapattól, és azóta folynak a találgatások, hogy ki válthatja a kispadon. Ahogyan arról korábban is beszámoltunk, a volt német szövetségi kapitány is ott van a jelöltek listáján, ám akkor ez még nem tűnt többnek puszta találgatásnál.

Természetesen rajta kívül is több jelöltről lehetett olvasni (mások mellett Míchelről, Imanol Alguacilról, Thomas Tuchelről és Frank Rijkaardról), de sokatmondó, hogy a Bild cikke szerint Deco, a Barcelona sportigazgatója már videohívásban tárgyalt az 58 éves német szakemberrel. Sőt, a lap úgy tudja, a Bayernnel 2020-ban hat trófeát nyerő Flick nemcsak nyitott az ajánlatra, hanem már el is kezdett spanyolul tanulni. A katalán Mundo Deportivo internetes oldala a szurkolókat is megkérdezte, hogy örülnének-e az érkezésének, és a kritikus katalán drukkerek csaknem nyolcvan százaléka jó döntésnek tartaná, ha ő venné át a Barcelona irányítását. Ehhez azért érdemes megjegyezni, hogy 2020 augusztusában Flick irányította a Bayernt, amely a Bajnokok Ligája negyeddöntőjében 8–2-re kiütötte a gránátvörös-kékeket Lisszabonban.

Mint ismert, a Barcelona 2021-ben is tárgyalt Flickkel, ám akkor visszautasította Joan Laporta klubelnök ajánlatát. Csakhogy azóta eltelt csaknem három év. Flick 2021 májusa és 2023 szeptembere között a német válogatottat irányította, ám nagyon gyengén szerepelt vele a nationalelf, így tavaly ősszel megköszönték a munkáját. Érthető tehát, ha új kihívásra vágyik, és az évek óta hullámzóan teljesítő, a nemzetközi porondon súlytalan, de a világ egyik legnépszerűbb klubjának számító Barcelona jó választás lehet számára.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik