A Williams testvérek a hosszabbításban ejtették ki a Barcelonát a Király-kupából

CSELŐTEI MÁRKCSELŐTEI MÁRK
Vágólapra másolva!
2024.01.24. 21:21
Athletic Club v FC Barcelona - Copa del Rey
Inaki Williams lett a hős csereként beállva, az Afrika-kupáról hazatérve (Fotó: Getty Images)
Az Athletic Bilbao hosszabbításban 4–2-re legyőzte az FC Barcelonát a spanyol Király-kupa negyeddöntőjében, így bejutott a legjobb négy közé.

SPANYOL KIRÁLY-KUPA 
NEGYEDDÖNTŐ
Athletic Bilbao–FC Barcelona 4–2 (1–2, 2–2, 2–3) – hosszabbítás után 
Bilbao, San Mamés Stadion. Vezette: J. Sánchez  
Bilbao: Agirrezabala – Lekue (De Marcos, 90.), Vivian, Paredes, Berchiche – Prados Díaz (A. Herrera, 90.), Vesga (Unai Gómez, a szünetben; Jauregizar, 105.) – Ares (I. Williams, 59.), Sancet, N. Williams – Guruzeta (Villalibre, 73.). Vezetőedző: Ernesto Valverde   
Barcelona: Pena – Koundé, Araujó, Christensen (Cubarsi, 70.), Baldé (Fort, 23.) – De Jong, Gündogan, Pedri (Sergi Roberto, 99.) – Yamal (Marc Guiu, 105.), Lewandowski (Joao Félix, 78.), Ferrán Torres. Vezetőedző: Xavi  
Gólszerzők: Guruzeta (1.), Sancet (49.), I. Williams (105+2.), N. Williams (120+1.), ill. Lewandowski (26.), Yamal (32.)    

ÖSSZEFOGLALÓ

Még le sem fújták a korábbi idősávban megrendezett Mallorca–Girona (3–2) negyeddöntőt, amikor az Athletic Bilbao már vezetést szerzett a Barcelona ellen: Gorka Guruzeta jó hét méterről lőtte ki Inaki Pena félig üresen hagyott kapuját bő fél perc után. 

Három perccel később Guruzeta duplázhatott volna, de kihagyta helyzetét, ezt követően pedig átvette az irányítást a Barcelona, csak éppen helyzetekig nem jutott el. Az egyenlítéshez mondjuk nem is kellett, hiszen egy középső kavarodás végén Yuri Berchiche pocsékul szabadított fel, Robert Lewandowski lábát találta el, onnan pedig a kapuban kötött ki a labda (1–1).

Nem sokkal később a 32. percben a 16 esztendős Lamine Yamal egy parádés szóló végén, a 16-oson kívülről lőtte ki az alsó sarkot, így már a katalánok vezettek. A félidő végét megnyomta a Bilbao, de hátránnyal ment a szünetre, hogy aztán a folytatásban szűk négy perc után eredményes legyen: Oihan Sancet köszönt be (2–2). 

Lamine Yamal gólt szerzett a Király-kupa negyeddöntőjében Baszkföldön (Fotó: Getty Images) 

A folytatásban eléggé meglátszott a Barcelona védelmén, hogy két 17 éves játékos, Héctor Fort és Pau Cubarsi is bejött csereként. Utóbbi a 70. percben, ezután pedig látványosan megnőtt a Bilbao gyors ellentámadásainak száma. Gól azonban egyik oldalon sem született, így jöhetett a hosszabbítás. 

A kétszer tizenöt perc hőse aztán az a csereként beálló Inaki Williams lett, aki két napja még az Afrikai Nemzetek Kupáján szerepelt Ghána színeiben. Nos, itt egy ziccert előbb a kapufára lőtt, majd elérte a kipattanót és azt már a hálóba vágta! Erre már nem volt válasza a Barcelonának, sőt: a 121. percben még Nico Williams is beköszönt, így a baszkok jutottak be az elődöntőbe. 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik