Barca: a Bayernnel triplázó tréner válthatja Xavit az idény végén – sajtóhír

M. B.M. B.
Vágólapra másolva!
2024.01.29. 13:33
A Bild szerint Hansi Flick válthatja Xavit a Barca kispadján (Fotó: Getty Images)
A Bayern München kispadján triplázó, legutóbb a német labdarúgó-válogatottnál dolgozó Hans-Dieter Flick lehet a spanyol élvonalbeli (La Liga) FC Barcelona következő vezetőedzője – írja a Bild.

Mint ismeretes, Xavi Hernández a Villarreal elleni 5–3-as zakó után jelentette be, hogy az idény végén feláll a Barcelona kispadjáról. A spanyol sportsajtó szinte azonnal elkezdte bedobni a potenciális utódok neveit: szóba került már a Bolognát irányító Thiago Motta, a Real Sociedadnál dolgozó Imanol Alguacil, a Portót trenírozó Sérgio Conceicao, illetve a Girona sikerkovácsa, Míchel Sánchez is.

A Bild fő futballszakírója, Christian Falk ezzel szemben amondó, hogy a legutóbb a német labdarúgó-válogatottnál dolgozó Hans-Dieter Flick követheti a korábbi kiváló középpályást a katalán együttes kispadján.

„Biztosan tudjuk, hogy Hansi Flick ott van a jelöltek listáján. Joan Laporta 2021-ben egyszer már felhívta Flicket, hogy meggyőzze. Flick akkor visszautasította az ajánlatot, s így lett Xavi a Barcelona vezetőedzője” – fogalmazott Christian Falk

Hansi Flick 2019 őszén a menesztett Niko Kovac sedégedzőjeként ugrott be a Bayern München kispadjára, s a Bundesliga mellett a Német Kupát és a Bajnokok Ligáját is megnyerte a rekordbajnok együttessel. Miután 2021-ben – a klubvezetőséggsel való nézeteltérések miatt – távozott Münchenből, két évig a német válogatottat irányította, de nem tudott értékelhető eredményeket felmutatni a nationalelf kispadján – a 2022-es katari vb-n már a csoportkörben kiesett a Flick-féle német csapat.

Ugyanezen forrás szerint a Bayern München jelenlegi mestere, Thomas Tuchel is szívesen átvenné a gránátvörös-kék együttest – feltéve, hogy idő előtt távozni kényszerül a bajoroktól. Az 50 éves szakember egy szurkolói eseményen arról beszélt, hogy szívesen dolgozna újra külföldön, s dicsérő szavakkal illette a spanyol bajnokságot.

 

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik