BL: 75 percig domináltunk, többet érdemeltünk volna – Xavi

BALOGH ANDRÁSBALOGH ANDRÁS
Vágólapra másolva!
2024.02.21. 23:38
Xavi szerint többet érdemelt volna a Barcelona a Napoli vendégeként (Fotó: Getty Images)
A Barcelona 1–1-es döntetlent játszott a Napoli vendégeként a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének első mérkőzésén. A vendégek vezetőedzője, Xavi szerint nem tudták lezárni a meccset, míg Ronald Araújo a végeredmény miatt szomorúan megy haza.

Ronald Araújo, a Barcelona védője így nyilatkozott a talákozót követően:  „A végeredmény miatt elég szomorúan megyünk haza. Úgy gondolom, hogy megnyerhettük volna ezt a meccset. Különösen az első 30 percben játszottunk nagyon jól. De a Napoli egy topcsapat, most nekik kell eljönniük hozzánk és játszani a szurkolóink előtt. Mindent beleadunk Barcelonában, hogy bejussunk a negyeddöntőbe. Ma este megmutattuk, hogy erős és versenyképes csapat vagyunk. Talán egy kicsit túl sok szabadságot hagytunk nekik a mérkőzés néhány szakaszában.”

„Jól védekeztünk... nagyon jól működött a játékstílusunk. 1–0-nál el kellett volna dönteni a meccset, de ezt az esélyt elszalasztottuk. 75 percet domináltunk, de ők az első kapura lövésüknél gólt szereztek, ilyen a Bajnokok Ligája. A csapat jól nézett ki, sok lehetőséget alakítottunk ki. Többet érdemeltünk volna, de gólt kell szereznünk, és nem szabad gólokat kapni” – értékelt a mérkőzést követően Xavi, a Barcelona vezetőedzője.

„Úgy gondolom, hogy sokat fejlődtünk a pozíciós játékban, a magas letámadásban és a labdák visszaszerzésében. Nagyon jól végrehajtottuk azt, amit elterveztünk a mérkőzésre. Kár, mert megérdemeltük volna a győzelmet. Az eredmény nem minket igazol. Kár érte, mert a vezető gólig nagyon jók voltunk. Ekkor kellett volna jobban dominálnunk, de a Napoli elkezdett támadni, mi pedig gólt kaptunk. Ha a mérkőzést nézzük, ez nem egy jó eredmény. Ma nyernünk kellett volna, de nagyon jól küzdöttünk és nagyon jól játszottunk. Ha így játszunk, többet fogunk nyerni, mint veszíteni” – idézte a 44 éves trénert a Marca.

„Tisztességes eredményt értünk el, de lehetett volna jobb is. A visszavágón megpróbáljuk majd ezt kompenzálni. Csalódottak vagyunk, de elfogadjuk az eredményt. A Bajnokok Ligájában minden csapat erős, függetlenül a bajnoki helyezéstől” – értékelt Ilkay Gündogan, a Barcelona középpályása.

A német játékost kérdezték Robert Lewandowskiról és Victor Osimhenről. „Mindketten jó csatárok, akik tudják, hogyan kell gólt lőni. Robert illik a taktikai tervünkbe, és tudja, hogyan kell kihasználni a lehetőségeket. Osimhen pedig jól érzi, hogyan találjon helyet a védők. Mindketten jó játékosok.”

BAJNOKOK LIGÁJA
NYOLCADDÖNTŐ, 1. MÉRKŐZÉS
Napoli (olasz)–Barcelona (spanyol) 1–1 
Nápoly, Diego Maradona Stadion. Vezette: Felix Zwayer (német).
NAPOLI: Meret – Di Lorenzo, Rrahmani, Juan Jesus, Oliveira – Anguissa, Lobotka, Cajuste (H. Traoré, 68.) – Politano (Raspadori, 76.), Osimhen (Simeone, 76.), Kvarachelia (Lindström, 68.). Vezetőedző: Francesco Calzona.
BARCELONA: Ter Stegen – Koundé, R. Araújo, I. Martínez, Joao Cancelo – F. de Jong, Christensen (Romeu, 86.), Gündogan – Yamal (Raphinha, 80.), Lewandowski, Pedri (Joao Félix, 86.). Vezetőedző: Xavi Hernández.
Gólszerző: Osimhen (76.), ill. Lewandowski (60.)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik