Barcelona: megosztja a népet, ki legyen Piqué párja

Vágólapra másolva!
2013.04.03. 14:52
Ahogy arról korábban már beszámoltunk, az FC Barcelona argentin válogatott labdarúgója, Javier Mascherano térdszalagsérülést szenvedett kedden, a PSG elleni BL-mérkőzésen (2–2), ezért hathetes kihagyás vár rá. A marca.com madridi és a sport.es katalán sportoldal arról kérdezte olvasóit, Tito Vilanova vezetőedző helyében kit szerepeltetnének a párizsiak elleni visszavágón Gerard Piqué párjaként a védelem tengelyében.

Mivel Carles Puyol is sérült, az olvasók négy játékos közül választhattak. A nyáron az Arsenaltól igazolt, de a 2012–2013-as szezonban mindössze 13 alkalommal a kezdőcsapatba nevezett Alex Song – aki középpályásként és védőként is bevethető – a Marca (10.2%) és a Sport (4%) voksolásán is a legkevesebb szavazatot kapta. Alex Song – aki középpályásként és védőként is bevethető – a Marca (10.2%) és a Sport (4%) voksolásán is a legkevesebb szavazatot kapta.

Sergio Busquets szintén az univerzális játékosok közé tartozik, több poszton is lehet rá számítani, s számos alkalommal bizonyított már középhátvédként, de az ő hiánya instabilitást teremthet a Barcelona középpályáján, vélhetően ezért kapott mindössze 12.9 százalékot a Marca és 9 százalékot a Sport olvasóitól.

A marca.com voksolásán a második (19.1%), a sport.es oldalán viszont az első helyen (46%) végzett a balhátvédként és középső védőként is bevethető Eric Abidal. Az ő szerepeltetése szintén kockázatos lehet, hiszen a 2012-ben májátültetésen átesett francia a jelenlegi szezonban sem a bajnokságban, sem a BL-ben nem lépett még pályára, először a március 30-án rendezett Celta Vigo elleni bajnoki ülhetett le a kispadra, de a keddi párizsi összecsapáson nem volt ott a keretben.

A madridi kötődésű Marca oldalán leadott szavazatok több mint felét (57.8%) szerezte meg, valamint a Sport olvasóinak bizalmát is elnyerte (41%) a Barcelona saját nevelésű középhátvédje, a 22 éves Marc Bartra. A két lap szavazását összefésülve a legnagyobb arányban neki szavaznának bizalmat Piqué párjaként a PSG elleni visszavágón a drukkerek. Bartra váltotta kedden a 84. percben megsérült és lecserélt Mascheranót, a BL-ben ez volt a harmadik fellépése a szezonban, a csoportkörben a skót Celtic elleni két mérkőzésen kezdőként kapott lehetőséget, s csak az idegenben, 2–1-re elveszített találkozó 71. percében cserélték le.

Így gondolják a szurkolók, Tito Vilanova vezetőedző pedig a Mallorca elleni hétvégi spanyol bajnoki mérkőzésen tesztelheti alternatíváit a PSG elleni BL-visszavágó főpróbájaként.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik