Barcelona: Javier Mascherano hat hétre kidőlt - sajtóhír

Vágólapra másolva!
2013.04.02. 23:29
A sport.es információi szerint előreláthatólag hat hétre dőlt ki a spanyol Barcelona argentin labdarúgója, Javier Mascherano, aki a PSG elleni keddi BL-negyeddöntőben szenvedett térdszalagsérülést.

Mascherano a hajrában egy PSG-szögletnél ütközött saját csapattársával, Jordi Albával. Bár rövid ápolás után visszatért, és folytatta a játékot, jobb térde vérzett, és pár perc után hordágyon hagyta el a pályát, helyét Marc Bartra foglalta el.

Mascherano vérző sérüléssel, hordágyon hagyta el a pályát
(Fotó: sport.es)
Mascherano vérző sérüléssel, hordágyon hagyta el a pályát (Fotó: sport.es)

A Párizsban elért 2–2-es döntetlen után, a továbbjutást illetően előnyben érezhetné magát a Barcelona, ám Tito Vilanova vezetőedzőnek nem lesz könnyű dolga, amikor az április 10-i hazai visszavágón majd a védelmet kell összeállítania. Mascherano mellett ugyanis – aki sárga lapos eltiltását tölthetné le amúgy – a védelem másik oszlopa Jordi Alba is „besárgult".

A kapitány, Carles Puyol továbbra is sérült, így középhátvédposzton a most csereként pályára lépő Bartra mellett Alex Song és Éric Abidal áll bevetésre készen, illetve vészmegoldásként Sergio Busquets léphet egy sorral hátrébb Gerard Piqué mellé.

Amint arról korábban már beszámoltunk: nem Mascherano volt a Barca egyetlen sérültje kedd este. A csapat másik argentin légiósa, az első félidőben vezető gólt szerző Lionel Messi jobb combizma húzódott meg, a szerdai orvosi vizsgálat deríti ki, milyen súlyos a sérülése. Jelenleg az sem elképzelhetetlen, hogy ő sem játszhat a PSG elleni visszavágón.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik