Játékossors: a Dragon Ball miatt nevet változtatott a szélső

K. D.K. D.
Vágólapra másolva!
2020.10.13. 16:09
Érdekes döntésre szánta el magát a korábban Joan Román néven ismert spanyol futballista: hivatalosan megváltoztatta a nevét kedvenc sorozata, a Dragon Ball miatt!

Bár nem futott be igazán nagy karriert, Joan Román neve ismerősen csenget a szurkolóknak, a spanyol szélső ugyanis fiatalon óriási tehetségnek számított, és a Manchester Cityben és a Barcelonában is megfordult.

Egyik csapatnál sem tudott azonban megragadni, így 2015 óta járja a világot.

A szélső megfordult már Portugáliában, Lengyelországban, Cipruson és Görögországban is. Jelenleg a lengyel másodosztályú Miedz Legnicát erősíti Joan Román.

Goku lett a spanyol szélső (Fotó: Getty Images/NSO)
Goku lett a spanyol szélső (Fotó: Getty Images/NSO)

Illetve mégsem Joan Román, ugyanis a futballista most hivatalosan bejelentette, megváltoztatta a nevét a Dragon Ball miatt Gokura.

„A nevem innentől Goku! Azért választottam ezt, mert tökéletesen azonosulni tudok azzal az értékrenddel, amit ez a név képvisel: kitartás, empátia, az akadályok leküzdése és pozitivitás” – olvasható a játékos Instagram-oldalán az indoklás.

És aki azt hitte, Goku csak a mezére szeretne más nevet, az téved, a futballista ugyanis minden jogi lépést megtett, hogy ez legyen a hivatalos neve, azaz már a személyi igazolványában is csak ennyi szerepel: Goku.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik