Fehérvár: a válogatott védő bevethető, de távozni fog

Pór KárolyPór Károly
Vágólapra másolva!
2024.04.26. 09:46
Hangya Szilveszter újra bevethető, de a nyáron várhatóan távozik Fehérvárról (Fotó: Dömötör Csaba, archív)
A 30 éves, tízszeres válogatott Hangya Szilveszter az elhúzódó térdsérülése után ebben az idényben először múlt héten, a ZTE elleni bajnokin került be a Fehérvár FC keretébe. A játékos menedzsere, Lucza Gábor a Nemzeti Sportnak elmondta, a védő két hónapja együtt edz a társaival és újra játékra kész, de nyáron várhatóan távozik Fehérvárról, miután lejár a szerződése.


Hangya Szilveszter 2023 februárjában lépett pályára legutóbb az NB I-ben, a Fehérvár Puskás Akadémia elleni meccsén (1–1). Azóta térdsérülés miatt nem szerepelt, idén a múlt heti, Zalaegerszeg elleni bajnokin került be először a keretbe.

Hangya Szilveszter teljesen felépült a sérüléséből, két hónapja együtt edz a csapattal, mostanra pedig már kész a játékra, ezért is kerülhetett be a meccskeretbe a ZTE elleni bajnokin" – nyilatkozta a Nemzeti Sport megkeresésére a futballista menedzsere, Lucza Gábor, aki a 30 éves védő jövőjéről is beszélt.

„A nyáron lejár a szerződése Fehérváron és várhatóan távozik a klubtól. Van érdeklődés több NB I-es csapattól is, az élvonalban tervezi a folytatást" – tette hozzá a játékosügynök.

Az egyébként az MTK-ban nevelkedett Hangya hat éve, 2018-ban a Vasastól szerződött a Fehérvárba. A válogatottban 2016-ban mutatkozott be, azóta tízszer szerepelt a nemzeti csapatban, legutóbb három éve, Andorra ellen.    

 

VÁRHATÓ NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁSOK A FEHÉRVÁR FC-NÉL
Érkezik: George Dobson (Charlton Athletic – Anglia), Tóth Balázs (Puskás Akadémia – kölcsön után végleg?)
Kölcsönből visszatérhet: Dala Martin (Nyíregyháza Spartacus), Lirim Kastrati (koszovói, NK Lokomotiva Zagreb –  Horvátország), Franck Bambock (kameruni-francia, Panetolikosz – Görögország)
Kiszemelt: Tristan Máni Orrason (izlandi, Breidablik – próbajáték)
Lejár a szerződésük, jelen állás szerint szabadon távozhatnak: Bese Barnabás, Fiola Attila, Hangya Szilveszter,  Rúben Pinto (portugál), Emil Rockov (szerb), Szabó Levente (jelenleg kölcsönben: DVTK)
Kölcsönből visszatér klubjához: Mamoudou Karamoko (francia, FC Köbenhavn – Dánia, lejár a kölcsönszerződése)
 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik