Film: a mester visszatért – Bölönit hatalmas ovációval fogadták a Sportingnál

Vágólapra másolva!
2023.10.27. 11:55
null
Bölöni Lászlót nagy szeretettel fogadták a a José Alvalade Stadionban
Bölöni László a róla szóló életrajzi film forgatása miatt októberben visszatért egykori sikerei helyszínére, Lisszabonba. Meglátogatta korábbi klubját, a Sporting CP-t, találkozott volt játékosaival – derül ki a filmet forgató stáb tájékoztatásából.  

 

 

Októberben visszatért a portugál fővárosba Bölöni László, aki 2001 és 2003 között volt a Sporting CP vezetőedzője, mellyel 2002-ben bajnokságot, Portugál Kupát és Szuperkupát is nyert, abban az évben, az ő irányítása alatt mutatkozott be az első csapatban az azóta ötszörös aranylabdás Cristiano Ronaldo.

„Bölöni Lászlót hatalmas ovációval köszöntötte 40 ezer néző a José Alvalade Stadionban. Bölöni a róla készülő életrajzi film forgatása kapcsán találkozott egykori tanítványaivalHugoVianával, Pedro Barbosával és Rui Jorge-zsal– derül ki a filmet készítő stáb beszámolójából. – A portugál szövetség székházában Joao Pinto, a Sporting és a portugál válogatott korábbi legendás játékosa köszöntötte egykori mesterét, míg a Cristiano Ronaldo Sportközpontban Ricardo Quaresma Eb-győztes portugál labdarúgóval idézték fel a 20 évvel ezelőtti eseményeket."

A lisszaboni forgatáson Joao Pintóval
A lisszaboni forgatáson Joao Pintóval

 

A Nemzeti Filmintézet és a Bethlen Gábor Alapkezelő támogatásával készülő dokumentumfilmet Magyarországon és Romániában is bemutatják és vetítik majd a mozik, de további országokkal is folynak tárgyalások a forgalmazásról. A film alkotói: Kollarik Tamás, Szabó Attila(rendezők), Szöllősi György(tanácsadó), Antal Szabolcs, Simó Csaba(operatőrök), Koch Simon(hangmérnök) ésNovák Tamás(producer).

Ricardo Quaresmával
Ricardo Quaresmával

 

„Jó volt látni azt, hogy két évtized után is igazi sztárként ünneplik Lisszabonban Bölöni Lászlót, bármerre is forgattunk a városban, lépten-nyomon leszólították, fotózkodtak vele a szurkolók, autogramot kértek tőle. Bölöni tehát nemcsak Erdélyben legenda, a Sporting drukkerei is örökre a szívükbe zárták" – mondta a Nemzeti Sportnak a portugáliai forgatás kapcsán Szabó Attila.

„Nagyon fontos alkotás nekünk a Bölöni-film, mert egy igazi példaképről szól, aki nem ajándékba kapta az életet, hanem minden sikeréért becsülettel megdolgozott! Egyenes gerinccel és szorgalommal érte el sikereit” – nyilatkozta a filmről Kollarik Tamás.

A korábbi forgatások alkalmával, Bölöni egykori játékosai közül megszólaltmár a francia világbajnok Raphaël Varane, a BL-győztes cseh Petr Cech és a vb-bronzérmes belga Axel Witsel is. Ugyanakkor a legenda életét meghatározó személyiségek is megszólalnak, mint például az egykori román kommunista diktátor fia, Valenitin Ceausescu vagy korábbi csapattársak (Tudorel Stoica, Victor Piturca, Gheorghe Hagi, Miodrag Belodedici, Helmuth Duckadam, Gavril Balint), továbbá korábbi magyar válogatott labdarúgók (Kovács Kálmán, Martos Győző, Nyilasi Tibor). Novák Tamás producer a Nemzeti Sport kérdésére még a portugáliai forgatás előtt elmondta, hogy megkezdődött a Gheorghe Hagival és Cristiano Ronaldóval tervezett interjú előkészítése is. Ha minden a tervek szerint halad, a film jövőre kerül mozivászonra.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik